Jääkiekkomaailmaa shokeerannut Taylor Hallin vaihtokauppa kääntyy Edmonton Oilersille jättipotiksi?

Kääntyykö Taylor Hallin vaihtokauppa päälaelleen? Edmontonista selkeä voittaja?!

Taylor Hallin vaihtokauppa on tituleerattu yhdeksi typerimmistä koskaan, Edmonton Oilersin näkökulmasta, mutta asiaan saattaa olla tulossa muutos.

Kun Edmonton Oilers kauppasi reipas kolme vuotta sitten Taylor Hallin New Jersey Devilsiin, suorassa vaihtokaupassa Adam Larssoniin, koko jääkiekkomaailma hämmästeli tapahtunutta huuli pyöreänä.

Vuosi vuodelta tuo kauppa on näyttänyt entistä surullisemmassa valossa Oilersin kannalta ja niin sanottu tragikoominen huippu koitti kauden 2017-18 päätteeksi, kun Hall valittiin koko NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi; asiaa ei helpottanut se, että Oilers kynsi syvällä, eikä Larssonista ollut joukkueen vuotavan alakerran pelastajaksi.

Tuon vaihtokaupan takapiruna hääri tuolloin Oilersin GM:nä toiminut Peter Chiarelli, joka on tullut vuosien saatossa tunnetuksi ei-niin-mairittelevista vaihtokaupoistaan.

Vaan onko Edmonton Oilersista tulossa sittenkin vaihtokaupan selkeä voittaja?

Kääntyykö Taylor Hallin vaihtokauppa päälaelleen?

Devils on kesän kovista satsauksistaan huolimatta koko NHL:n sarjataulukossa viimeisellä sijalla. Devils on ainoa joukkue, joka ei ole voittanut kuluvalla kaudella vielä ainoatakaan ottelua ja sillä on 12 jaossa olleesta pisteestä plakkarissa ainoastaan kaksi.

Hallin sopimus on katkolla tulevana kesänä, eikä hän ole toistaiseksi suostunut allekirjoittamaan pirupaitoihin jatkosopimusta. 27-vuotias kanadalaislaituri on halunnut nähdä ennen edes jatkosopimusneuvottelujen käynnistämistä, onko Devilsistä taistelemaan Stanley Cupista, ja tällä hetkellä tilanne näyttää todella heikolta.

Yleinen uskomus onkin, ja nyt myös Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman on niin sanotusti allekirjoittanut asian, ettei Hall jatka New Jerseyssä, mikäli selkeitä merkkejä Stanley Cup -ehdokkaan asemasta ei ilmaannu.

Tällä hetkellä näyttää siis vahvasti siltä, ettei Hall tule jatkamaan Devils-paidassa kuluvan kauden jälkeen ja ensi kesänä hänestä on tulossa vapaa agentti: Friedmanin mukaan Oilers on valmis laittamaan kaiken peliin Hallin suhteen tulevana kesänä.

Olisi tietenkin helppo ajatella, ettei Hallilla ole mitään halua palata takaisin Oilersiin, mutta moni asia on muuttunut hänen lähtönsä jälkeen. Seuralla on uusi GM Ken Hollandin muodossa ja uutena päävalmentajana toimii Dave Tippett. Kun tähän lisätään joukkueen erinomainen kauden alku, Hallin uskotaan myös itse pitävän Oilersia ykkösvaihtoehtona.

Mikäli Hall päätyy Edmontoniin ensi kesänä, kolme vuotta sitten puhuttanut vaihtokauppa kääntyy 100-prosenttisesti Oilersin eduksi, sillä seura olisi ikään kuin saanut ilmaiseksi Larssonin.

Toki yksi vaihtoehto on se, että Oilers lähtee jahtaamaan Hallia jo ensi keväänä, pelaajasiirtojen takarajalla, jolloin vaihtokaupan lopullinen voittaja määräytyisi pitkälti sitä kautta, mitä albertalaisseura joutuu antamaan Devilsille vaihtokaupassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa