Taylor Hallista Rantasen joukkuekaveri Colorado Avalancheen? Kanadalaislaiturin lähtöä New Jersey Devilsistä pidetään lähes satavarmana.

NHL-sisäpiiriläinen pitää lähtöä varmana – Taylor Hallista Mikko Rantasen joukkuekaveri?

Taylor Hallista Mikko Rantasen joukkuekaveri? NHL-sisäpiiriläinen Pierre LeBrun kertoo New Jersey Devilsin kuuntelevan tarjouksia.

Toissa kaudella NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Taylor Hallin lähtölaskenta New Jersey Devilsistä on käynnistynyt toden teolla, mikäli NHL:n sisäpiiriläisenä tunnetuksi tullutta toimittaja Pierre LeBrunia käy uskominen.

Devilsin kausi on ollut odotuksiin nähden surkea.

Vaikka joukkue hankki kesällä muun muassa PK Subbanin ja Wayne Simmondsin, vahvistui NHL Draftissa ensimmäisenä varatulla Jack Hughesilla ja seuralla on ylipäätään viime vuosilta useita kärkipään varauksia, kuten Nico Hischier, joukkueesta ei ole ollut lähellekään odotetulle tasolle.

Tällä hetkellä Devilsillä on 25 pelatusta ottelusta 22 pistettä ja joukkue majailee Itäisessä konferenssissa viimeistä edellisenä.

Hallin sopimus on katkolla tulevana kesänä ja hänen haluttomuudestaan jatkosopimukseen saatiin ensimmäisiä merkkejä jo kesän aikana. Kuluvalla kaudella Hallin agentti neuvotteli Devilsin GM:nä toimivan Ray Sheron kanssa, vain ilmoittaakseen, ettei laituri ole halukas neuvottelemaan jatkosopimuksesta kuluvan kauden aikana.

Kun siis ottaa kaiken huomioon, päivä päivältä on selvempää, että Devils tulee kauppaamaan Hallin ja ottaa kanadalaishyökkääjästä vaihtokaupan muodossa irti kaiken sen, mitä otettavissa on; häntä, kun ei ole järkeä pitää edes niin sanottuna omana rental-pelaajana, koska Devilsin menestysmahdollisuudet kuluvan kauden osalta näyttävät todella heikoilta.

Sheron uskotaan haluavan vaihtokaupassa 1. kierroksen varauksen ja NHL-valmiin nuoren puolustajan.

Tällä hetkellä ainakin Colorado Avalanchen uskotaan olevan todella voimakkaasti Hallin kintereillä. Lisäksi myös Montreal Canadiens, Calgary Flames ja Edmonton Oilers on yhdistetty hyökkääjään.

Avalanchen uskotaan olevan kaikkein lähimpänä Hallin hankintaa, mutta denveriläisseura ei ole halukas luopumaan 1. kierroksen varauksestaan. Saattaakin olla, että Shero saa haluamansa varausvuoron Hallin uudelta seuralta vain siinä tapauksessa, mikäli 28-vuotias hyökkääjä suostuu tekemään uuden seuransa kanssa jatkosopimuksen (ehdollinen varausvuoro).

– Olen kuullut, että Devils on alkanut kuuntelemaan tarjouksia Taylor Hallista. Se ei tarkoita, että hänet kaupattaisiin satavarmasti, mutta kun katsotaan joukkueen tilannetta sarjataulukossa ja se, mitä hänestä olisi saatavilla vastineena, Ray Shero on päättänyt alkaa kuunnella tarjouksia, LeBrun kirjoittaa Twitter-tilillään.

– Jos ja kun hänet kaupataan, uskon kaupan sisältävän ehdollisia piirteitä eli jos hän allekirjoittaa uuden seuransa kanssa jatkosopimuksen, Devils saa lisää palasia vaihtokaupassa.

Avalanchen kiinnostus Hallia kohtaan ei ole tippakaan yllättävää. Seura kykenee eittämättä taistelemaan Stanley Cupista kuluvalla kaudella ja Hall istuisi sekä nopeana että taitavana pelaajana erinomaisesti denveriläisten pelitapaan.

Hallin ykkösprioriteettina uskotaan kuitenkin olevan paluu Oilersiin, joskin se tapahtuisi mitä todennäköisimmin ensi kesän vapaiden pelaajamarkkinoiden osalta. Toisin sanoen tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että Hallista olisi tulossa rental-pelaaja kuluvan kauden osalta.

Mielenkiintoinen aspekti on myös se, haluavatko kiinnostuneet seurat hänestä nimenomaan rental-pelaajan. Hallin tuleva sopimus tulee liikkumaan vuosipalkan osalta väistämättä noin 10 miljoonassa dollarissa ja hän hakee satavarmasti pisintä mahdollisinta sopimusta.

Hall on pelannut kuluvalla kaudella 25 ottelua ja tehnyt niissä tehot 4+17=21, tehotilaston ollessa -7. Viime yönä pirupaidat hävisi kotiluolassaan New York Rangersille lukemin 0-4.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa