Cody Eakin avautui siirrostaan Winnipeg Jetsiin: lähtö Vegas Golden Knightsista ei todellakaan ollut helppo pala nieltäväksi.

Pahasti pettynyt Cody Eakin avautui siirrostaan Winnipeg Jetsiin!

Pahasti Vegas Golden Knightsin ratkaisuun pettynyt Cody Eakin avautui siirrostaan Winnipeg Jetsiin, joka tapahtui viime perjantaina.

Vaikka moni ihaileekin NHL-pelaajien elämää kateellisina, kuuluu työnkuvaan myös melkoisesti varjopuolia. Aikaa perheelle ja ystäville on äärimmäisen vähän ja monesti esimerkiksi omien lasten varttuminen jää isoilta osin näkemättä.

Kaiken kukkuraksi se, missä asut ja mihin asetut perheesi kanssa, ei ole oikein millään muotoa pelaajan käsissä: kaikki päätökset tekee seuran johtoporras, joka saattaa koska tahansa kaupata sinut.

Ja sitten täytyy tietenkin muistaa myös se tosiasia, että lähes poikkeuksetta jokaisessa vaihtokaupassa on mukana pelaajia, jotka päätyvät kaiken sen vuodatetun veren ja hien jälkeen kesken kauden pudotuspelijoukkueesta seuraan, joka saattaa olla esimerkiksi kaukana pudotuspeleistä ja keskellä uudelleenrakennusprosessia.

Cody Eakinin kohdalla kyse oli osittain juuri tuosta viimeksi mainitusta, kun Vegas Golden Knightsin GM:nä toimiva Kelly McCrimmon soitti hänelle perjantaina ja kertoi kaupanneen hänet Winnipeg Jetsiin; Golden Knights on tällä hetkellä Tyynenmeren divisioonan ykkösenä, kun taas Jets on kiinni Läntisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa ja kaikki takana olevat uhkaajat ovat pelanneet jopa useita otteluita Jetsiä vähemmän.

– Se oli rankkaa. Mutta olen käynyt läpi asioita ja tiedän, että tämä kuuluu tähän bisnekseen. Se oli rankka juttu, mutta vietin Vegasissa upeat kaksi ja puoli vuotta, Eakin kertoi toimittajille Winnipeg Sunin mukaan.

Siirto ei sinällään ollut yllättävä, sillä Eakinin nimi pyöri jo viime kauden ja kesän aikana siirtohuhuissa. Lopulta Jets sai hankittua hänet edullisesti vaisun kuluvan kauden ja suhteessa kalliin sopimuksen vuoksi, mikä tosin päättyy kuluvaan kauteen.

Eakin kommentoi myös vaikeaa kauttaan Vegasissa.

– Ei se ole ollut helppoa. Minulla on ollut omat ylä- ja alamäkeni sekä loukkaantumisia. Vaikeuksien jälkeen oman “gruuvin” löytäminen on vaikeaa, mutta olen toki kokenut ennenkin tällaisia vastoinkäymisiä. Tämä on kuitenkin se hetki kaudesta, kun haluat todella pelata, joten olen valmis rokkaamaan.

28-vuotias kanadalaissentteri omaa valtavan määrän kokemusta NHL:stä, erilaisista rooleista, ja hän on tehnyt kaiken kaikkiaan pelaamiinsa 578 runkosarjaotteluun tehot 102+130=232. Jets-debyyttinsä hän teki sunnuntaina, kun joukkue koki Prime time -aikaan pelatussa ottelussa 1-2-vierastappion Buffalo Sabresille.

Eakin pelasi ottelussa 14:23, viilettäen uuden joukkueensa kolmosketjun keskellä, ja oli heti yksi näkyvimmistä Jets-pelaajista.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa