Eric Staal siirtyy Buffaloon suorassa vaihtokaupassa Marcus Johanssoniin?

TREIDI: Eric Staal siirtyy Buffaloon – tekikö Minnesota virheliikkeen?

Eric Staal siirtyy Buffaloon: Sabres on jo pitkään huutanut pätevää kakkossentteriä ja sellaisen se sai, mutta oliko tämä virheliike Minnesota Wildilta?

Minnesota Wild on selvästikin tekemässä nuorennusleikkausta ja laittamassa erityisesti sentteriosastoaan uuteen uskoon. Mikko Koivun uran uskotaan olevan ohi ainakin Wild-paidassa ja nyt seura kauppasi Eric Staalin Buffalo Sabresiin.

Tämä Staal-kauppa aiheuttaa hieman hämmennystä, sillä vastineena Wild sai suorassa vaihtokaupassa Marcus Johanssonin, joka on pelannut parhaat pelinsä laiturina. Kaiken kukkuraksi ruotsalaispelurin käyrät ovat osoittaneet viime vuosina negatiiviseen suuntaan, osittain loukkaantumisten vuoksi. Vuosien 2010-17 aikana Johansson teki Washington Capitalsin paidassa 501 runkosarjaottelussa tehot 102+188=290, mutta viimeisten kolmen kauden aikana hän on pelannut vain 147 runkosarjaottelua tehoin 27+47=74.

29-vuotiaan Johanssonin, jonka pitäisi olla jääkiekkoilijana juuri nyt parhaimmillaan, tilanteesta kertoo myös paljon se, että Washingtonista lähdettyään Minnesota Wild on hänelle jo neljäs seura – siis hieman yli kolmeen vuoteen.

Sabres puolestaan saa Staalin muodossa 35-vuotiaan kaiken nähneen ja kokeneen sentterin, josta tulee olemaan suuri apu ykkössentterinä häärivälle Jack Eichelille. Vaikka Staal ei ole enää mikään nuori kaveri millään muotoa, vauhti ei ole hiipumassa: hän on pelannut viimeisten neljän kauden aikana Wild-paidassa 311 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä upeat pisteet 111+129=240. Wildin osalta päättyneellä kaudella Staal tehtaili 66 runkosarjaottelussa tehot 19+28=47 ja neljässä pudotuspeliottelussa pisteet 1+4.

Paljon kertoo myös se, että kaudella 2017-18 Staal iski runkosarjassa huikeat 42 maalia, mikä on hänen kaikkien aikojen toiseksi korkein maalimäärä, ja hänet nimettiin sekä kyseisellä kaudella että myös päättyneellä kaudella NHL:n All Star -tapahtumaan.

Wild hankki aiemmin sekä laiturina että keskellä viihtyvän Nick Bjugstadin, joten muutoksia on toden totta tapahtumassa. Vaan ovatko ne muutokset oikeita: kuinka monen korvaan Top 6 -sentterikaksikko Bjugstad & Johansson kuulostaa riittävän hyvältä?

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa