Erik Haula siirtyy Florida Panthersiin merkittävässä vaihtokaupassa, jossa Carolina Hurricanesiin matkaa Vincent Trocheck.

TREIDI: Nyt tuli iso kauppa! Erik Haula siirtyy Florida Panthersiin

Erik Haula siirtyy Carolina Hurricanesista Florida Panthersiin, joka on suomalaishyökkääjälle jo kolmas seura reippaan puolen vuoden sisään.

Sekä Florida Panthersin että Carolina Hurricanesin uskottiin olevan aktiivisesti puolustajamarkkinoilla, mutta nyt molemmat seurat luopuivat muiden seurojen näkökulmasta erittäin houkuttelevista vaihtokappaleista keskinäisen vaihtokaupan myötä: Erik Haula siirtyy Florida Panthersiin ja vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkaa Vincent Trocheck.

Kaupan tekee äärimmäisen mielenkiintoiseksi myös se, että nämä kaksi seuraa kamppailevat keskenään samoista pudotuspelipaikoista.

Haulan kautta ovat, valitettavasti jälleen kerran, rajoittaneet hänen loukkaantumiset. Suomalaishyökkääjä ehti pelata Hurricanesissa, johon hän siirtyi viime kesänä Vegas Golden Knightsista, 41 ottelua ja teki niissä peleissä tehot 12+10=22.

Myös Trocheckilla on ollut omat loukkaantumisongelmansa, joskin hän on päässyt nyt pelaamaan ehjän kauden ja tehnyt 55 otteluun tehot 10+26=36.

Trocheck on kyennyt parhaalla NHL-kaudellaan (2017-18) – ennen viime kaudella koettua karmivaa nilkan murtumista – tekemään runkosarjassa upeat tehot 31+44=75. Haulan paras kausi on ollut toistaiseksi parhaalla NHL-kaudellaan (2017-18) 76 runkosarjaotteluun pisteet 29+26=55, minkä lisäksi hän teki samaisella kaudella 20 pudotuspeliotteluun tehot 3+6 ja esiintyi Stanley Cup -finaaleissa.

28-vuotiaan Haulan sopimus, joka on vuositasolla arvoltaan ainoastaan 2,75 miljoonaa dollaria, on katkolla kuluvan kauden jälkeen. 26-vuotiaan Trocheckin sopimus kattaa puolestaan vielä tulevat kaksi kautta ja hänen vuosipalkkansa on 4,75 miljoonaa dollaria.

Kaupassa osoitetta vaihtavat myös Panthersiin suuntaavat Lucas Wallmark, Eetu Luostarinen ja Chase Priskie.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa