Ilya Kovalchuk siirtyy Washington Capitalsiin: hän ehti pelata Montreal Canadiensissa ainoastaan vajaat kaksi kuukautta, mutta esiintyi kanadalaisseurassa enemmän kuin edukseen.

TREIDI: Ilya Kovalchuk siirtyy Washington Capitalsiin!

Vajaat pari kuukautta sitten Los Angeles Kingsistä Montreal Canadiensiin suunnanneen venäläisen matka jatkuu: Ilya Kovalchuk siirtyy Washington Capitalsiin.

Kun Los Angeles Kings purki sopimuksensa Ilya Kovalchukin kanssa, pidettiin venäläislaiturin todennäköisimpänä osoitteena joko Boston Bruinsia tai Washington Capitalsia.

Lopulta Kovalchuk päätyi tekemään yllätysvalinnan ja allekirjoitti loppukauden kattavan sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Tätä pidettiin erikoisena ratkaisuna, koska Kovalchuk palasi kesällä 2018 NHL:ään mielessään ainoastaan Stanley Cupin voittaminen, eikä Canadiens todellakaan lukeutunut – tai lukeudu – mestarisuosikkien joukkoon.

Lopulta siirto juuri Montrealiin osoittautui fiksuksi vedoksi Kovalchukin osalta. Canadiens kärsi tuolloin loukkaantumisista ja Kovalchuk pääsi pelaamaan suoraan uuden joukkueensa kärkikentällisiin. Hän pelasikin kanadalaisseurassa varsin mallikkaasti, molempiin suuntiin, ja teki 22 ottelussa tehot 6+7=13, tehotilaston ollessa komeasti +6.

Samalla hän osoitti, että mestaruudesta taistelevilla seuroilla on eittämättä käyttöä hänen kaltaiselleen täsmäaseelle, eikä hän ole uudelle seuralleen mikään puolustusmotivaatioltaan heikko riippakivi.

Kun Canadiensin asema pudotuspelitaistelussa heikkeni ottelu ottelulta, teki seuran GM:nä toimiva Marc Bergevin odotetun ratkaisun ja kauppasi Kovalchukin aivan hetki sitten julkistetussa vaihtokaupassa Washington Capitalsiin – maanmiestensä Alexander Ovechkinin, Evgeny Kuznetsovin, Dmitry Orlovin sekä Ilya Samsonovin joukkuekaveriksi.

Capitals maksoi palkan osalta niin sanotulla minimisopimuksella pelaavasta Kovalchukista 3. kierroksen varausvuoron tulevana kesänä Montrealissa järjestettävään NHL Draftiin, joten kaikin puolin kokeneen venäläisen hankinta oli Canadiensilta fiksu, vaikka lopputulema olikin hänen kauppaaminen eteenpäin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa