Jean-Gabriel Pageau NY Islandersiin: Ottawa Senators sai päätä huimaavan palautuksen.

TREIDI: Huippukautta pelaava Jean-Gabriel Pageau NY Islandersiin!

Jean Gabriel-Pageau NY Islandersiin: Ottawa Senators yritti neuvotella hyökkääjätähtensä kanssa jatkosopimuksen, mutta yhteisymmärrystä ei löytynyt.

New York Islandersin tiedettiin olevan aktiivinen pelaajamarkkinoilla hyökkäyspään hankintojen osalta ja lopulta seura sai haluamansa, kun Jean-Gabriel Pageau’n hankinta varmistui.

27-vuotias keskushyökkääjä on pelannut kuluvalla kaudella 60 ottelua ja tehnyt niissä tehot 24+16=40 (+10), rikkoen jo henkilökohtaisen maaliennätyksensä. Pageau on myös joukkueelleen arvokas pelaaja, sillä hän kykenee pelaamaan sekä yli- että alivoimalla, hän on hyvä aloittaja ja pelaa vahvasti kahteen suuntaan.

Pageau’n sopimus on katkolla tulevana kesänä ja Senators yritti pitkään neuvotella sopimusta hänen kanssaan. Kun yhteisymmärrystä ei löytynyt, Senatorsin GM:nä toimiva Pierre Dorion otti ymmärrettävästi kaiken mahdollisen hänestä irti.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan siirtyy kolme varausvuoroa – 1. kierroksen varausvuoro (2020), 2. kierroksen varausvuoro (2020) ja 3. kierroksen varausvuoro (2022)). Näistä siirroista 1. kierroksen vuoro ja 3. kierroksen vuoro ovat ehdollisia.

1. kierroksen vuoron ehdollisuus on tämä: mikäli Islanders jää pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle ja NHL:n Draft Lotteryssa voittaa jonkin Top 3 -varausvuoroista tulevalle kesälle, siirtyy tämä vuoro vuodelle 2021.

3. kierroksen vuoro aktivoituu puolestaan vain siinä tapauksessa, mikäli Islanders voittaa tänä keväänä Stanley Cupin.

Senators sai eittämättä tässä kaupassa hurjan palautuksen, kun miettii, että aiemmista kehuista huolimatta Pageau on toistaiseksi parhaalla NHL-kaudellaan tehnyt “vain” 43 tehopistettä ja kaiken kukkuraksi kyseessä on lähtökohtaisesti niin sanottu rental-pelaaja Islandersille, joskin voisi kuvitella, että brooklynilaisseura pyrkii tekemään jatkosopimuksen Pageau’n kanssa.

Kyseessä ei ole ainoa vaihtokauppa, jonka Senators on tehnyt tänään: vain hetkeä aiemmin joukkue kauppasi Vladislav Namestnikovin Colorado Avalancheen, saaden vastineena 4. kierroksen varausvuoron kesälle 2021.

Namestnikov teki kaudella 2017-18 Tampa Bay Lightningin paidassa 62 otteluun tehot 20+22=42, kunnes hänet kaupattiin kesken kauden New York Rangersiin. Senatorsiin hän siirtyi kesken kuluvan kauden ja ehti pelata kanadalaisseurassa 54 ottelua pistein 13+12=25.

Avalanchen on tiedetty hakevan pelaajamarkkinoilta Islandersin tapaan hyökkäyspään vahvistuksia ja Namestnikovin hankinnan perusteella vaikuttaisi vahvasti siltä, ettei seura halunnut haluamiaan niin sanottuja ykköskohteitaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa