Markus Nutivaara siirtyy Floridaan Columbus Blue Jacketsista: siirto uusiin maisemiin osui suomalaispuolustajalle juuri oikeaan paikkaan.

TREIDI: Markus Nutivaara siirtyy Floridaan – “Hän on loistava lisä”

Markus Nutivaara siirtyy Columbus Blue Jacketsista Floridaan: Panthersin GM:nä toimii Jarmo Kekäläisen entinen oikea käsi Columbuksesta.

Kun Florida Panthersin GM:ksi noin kaksi kuukautta sitten siirtynyt Bill Zito päätti tehdä vaihtokaupan entisen pomonsa Jarmo Kekäläisen kanssa ja hankkia Markus Nutivaaran Columbus Blue Jacketsista, tiesi hän tismalleen, mitä hän tässä vaihtokaupassa saa.

– Olemme innoissamme toivottaessamme Markuksen tervetulleeksi Floridaan. Hän on vastuuntuntoinen kahden suunnan puolustaja, joka omaa loistavan pelikäsityksen ja liikuttaa kiekkoa hyvin, Zito toteaa Panthersin verkkosivuilla.

– Hän on loistava lisä joukkueeseemme ja hän tuo syvyyttä puolustusosastollemme.

Nutivaara nousi täysin puskista heti Blue Jacketsin pelaavaan kokoonpanoon, kun hän saapui Pohjois-Amerikkaan vuonna 2016. Ensimmäiset kolme kauttaan Nutivaara kuuluikin ohiolaisseuran päävalmentajana toimivan John Tortorellan vakiokasvoihin, mutta päättyneellä kaudella vastuu väheni hieman yllättäen ja lopulta 26-vuotias suomalainen löysi itsensä katsomon puolelta; esimerkiksi pudotuspeleissä hän pelasi Blue Jacketsin kymmenestä ottelusta ainoastaan kaksi.

[vihjeet]

Maisemanvaihto oli siis tarpeen ja Nutivaaralle on luvassa satavarmasti vastuuta Panthersin alakerrassa; tähän voi luottaa juuri hänen historiansa perusteella Ziton kanssa.

Kaiken kaikkiaan Nutivaara pelasi Blue Jacketsissa siis neljä kautta ja niiden aikana hänelle kertyi 244 runkosarjaottelua tehoin 17+43=60. Pudotuspeleissä Nutivaara nähtiin 12 ottelussa, joissa hän teki yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Kaupassa toiseen suuntaan matkaa hyökkääjä Cliff Pu. 22-vuotias kanadalaislaituri on Blue Jacketsille tuttu nimi, sillä hänet varattiin NHL:ään nimenomaan Sinitakkien toimesta, vuoden 2016 NHL Draftin kolmannella kierroksella. Toistaiseksi Pu ei ole kuitenkaan päässyt pelaamaan vielä otteluakaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa, ja kun myös AHL:ssä tekeminen on ollut varsin vaisua, on hän tällä hetkellä erittäin kaukana NHL-paikasta.

Panthersia voidaan siis pitää eittämättä tämän kaupan voittajana, joskin Kekäläinen halusi palkkakaton alle lisää tilaa ja sitä hän sai Nutivaaran kauppaamalla, sillä suomalaispuolustajan sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta ja hänen keskiarvollinen vuosipalkka on 2,7 miljoonaa dollaria. Kun siis Blue Jacketsilla ei ollut enää varsinaisesti käyttöä Nutivaaralle, saivat Kekäläinen ja kumppanit niin ikään tässä vaihtokaupassa haluamansa.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord