Nick Bjugstad lähes ilmaiseksi Minnesotaan: puolentoista vuoden takaisesta siirrosta tuli katastrofaalinen Pittsburgh Penguinsille.

TREIDI: Nick Bjugstad lähes ilmaiseksi Minnesotaan! Penguins syö vielä osan palkasta

Nick Bjugstad siirtyy lähes ilmaiseksi Minnesotaan: Pittsburgh Penguinsille Bjugstadin hankinta kesken kauden 2018-19 kävi kalliiksi.

Pittsburgh Penguins hankki kesken kauden 2018-19 Nick Bjugstadin Florida Panthersista kovin odotuksin. Tavoitteena oli istuttaa yhdysvaltalaishyökkääjä joko tärkeään rooliin kolmosketjun keskelle tai vaihtoehtoisesti Sidney Crosbyn tai Evgeni Malkinin rinnalle oikeaan laitaan, mutta loukkaantumiset pilasivat suunnitelmat täysin.

Penguins maksoi puolisentoista vuotta sitten Bjugstadista ja Jared McCannista kolme varausvuoroa vuodelle 2019 (yksi 2. kierroksen varausvuoro ja kaksi 4. kierroksen varausvuoroa). Lisäksi Floridaan suuntasivat tuolloin sekä Derick Brassard että Riley Sheahan.

Kumpaakaan osapuolta ei voida tuon kaupan osalta kutsua varsinaisesti voittajaksi, mutta Penguinsille tuo hankinta kävi lopulta todella kalliiksi, sillä nyt joukkue kauppasi Bjugstadin Minnesota Wildiin, saaden vastineena ainoastaan ehdollisen 7. kierroksen varausvuoron (2021) ja säilyttäen osan Bjugstadin palkasta.

Palkkajaon tarkoista yksityiskohdista ei ollut tätä uutista kirjoitettaessa vielä tarkempaa tietoa, mutta puheiden mukaan Penguins joutuu maksamaan myös jatkossa merkittävän osan Bjugstadin 4,1 miljoonan dollarin vuosipalkasta.

28-vuotias Bjugstad oli kausina 2013-17 Panthersille tärkeä pelaaja, tehden 351 runkosarjaotteluun komeat tehot 81+97=178. Kausi 2018-19 oli kuitenkin Bjugstadille vaikea ja näin ollen seura päätyi myymään hänet Penguinsiin. Pennsylvanialaisseurassa Bjugstad pelasi viimeisten puolentoista kauden aikana loukkaantumisten vuoksi ainoastaan 45 ottelua ja teki niissä tehot 10+6=16.

Bjugstad on kuitenkin hänelle suoritetun leikkauksen myötä täydessä kunnossa ja siten ainakin lähtökohdat Minnesotaan siirtyessä ovat varsin hyvät, joskin NHL-ura täytyisi saada elvytettyä nopeasti, sillä hänen sopimuksensa kattaa ainoastaan ensi kauden.

Kaiken kaikkiaan 439 runkosarjaottelua NHL:ssä pelannut ja niissä tehot 97+110=207 tehnyt Bjugstad on kotoisin Minnesotasta. Hän vietti sekä juniori- että yliopistovuotensa Minnesotassa, joten hänet otetaan seurassa ja varmasti myös fanien keskuudessa positiivisin mielin vastaan – etenkin, kun riskit ovat erittäin pienet.

Bjugstadin hankinta saattaa antaa viitteitä Mikko Koivun lähdölle seurasta.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa