Patric Hörnqvistin siirto Floridaan varmistui: kauppahinta oli odotettua korkeampi.

TREIDI: Patric Hörnqvistin siirto Floridaan varmistui – hinta odotettua korkeampi!

Urheiluvedot.com kertoi eilen Patric Hörnqvistin siirtymisestä Floridaan ja nyt siirto varmistui, minkä myötä myös kaupan yksityiskohdat tarkentuivat.

Keskiviikkoiltana ja sitä seuranneena yönä NHL-maailmasta kantautui julkisuuteen enemmän kuin huhu, jonka mukaan Pittsburgh Penguins olisi kaupannut Patric Hörnqvistin Florida Panthersiin – vaihtokaupassa Michael Mathesoniin.

Siirtoa pidettiin lähes satavarmana, kunnes NHL:n sisäpiiriläiset raportoivat muutamista ongelmista vaihtokaupan ympärillä: Hörnqvistin loukkaantumishistoriaan liittyvistä mahdollisista vakuutusongelmista sekä ruotsalaispelurin osittaisesta siirron rajoittavasta pykälästä.

Nyt tuo vaihtokauppa on kuitenkin toteutunut, joskin Panthers maksoi Hörnqvististä odotettua kovemman hinnan.

Pittsburghiin ei siis matkaa ainoastaan puolustaja Michael Matheson, toisin kuin vielä eilen kaikki luulivat, vaan myös hyökkääjä Colton Sceviour.

31-vuotias Sceviour on lähinnä Bottom 6 -roolin hyökkääjä, mutta varsin pätevä sellainen. Viimeiset neljä kautta Floridassa viettänyt Sceviour pystyy nimittäin pelaamaan sekä laidassa että keskellä ja hän teki Panthers-paidassa varsin mukiinmenevät tehot – 284 runkosarjaotteluun pisteet 31+48=79.

Kaiken kaikkiaan Sceviour, jonka 1,2 miljoonan dollarin arvoinen sopimus kattaa tulevan kauden, on pelannut NHL-urallaan 454 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä pisteet 59+82=141. Pudotuspeliotteluita hänellä on vyöllään 19 kappaletta, tehoin 3+5. Penguins tulee olemaan hänelle NHL-uran kolmas seura, sillä ennen Panthers-vuosiaan hän kiekkoili Dallas Starsin organisaatiossa.

Mikäli haluat tutustua paremmin Hörnqvistiin ja Mathesoniin, voit tehdä niin tämän eilen julkaistun artikkelin kautta.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa