Pittsburgh Penguins hankki Jason Zuckerin Minnesota Wildista ja maksoi hänestä melkoisen ison hinnan!

TREIDI: Pittsburgh Penguins hankki Jason Zuckerin!

Pittsburgh Penguins hankki Jason Zuckerin Minnesota Wildista. 28-vuotiaan yhdysvaltalaisen nimi on pyörinyt siirtohuhuissa jo pari vuotta.

Minnesota Wildia koko NHL-uransa edustaneen Jason Zuckerin nimi on pyörinyt siirtohuhuissa jo parin vuoden ajan.

Nyt nuo huhut konkretisoituivat viimein siirroksi, kun Wild kauppasi sekä vasemmassa että oikeassa laidassa viihtyvän hyökkääjän Pittsburgh Penguinsiin.

Toistaiseksi parhaalla NHL-kaudellaan (2017-18) 82 runkosarjaotteluun tehot 33+31=64 iskenyt Zucker ei irronnut Minnesotasta edullisesti, sillä Penguins maksoi hänestä hyökkääjä Alex Galchenyukin, ehdollisen 1. kierroksen varausvuoron ensi kesälle ja puolustajalupaus Calen Addisonin.

Zucker on kuluvalla kaudella pelannut Wild-paidassa 45 ottelua ja tehnyt niissä tehot 14+15=29. Kaiken kaikkiaan Zuckerilla, joka on Wildin toisen kierroksen varaus vuodelta 2010, on vyöllään 456 NHL-ottelua runkosarjan osalta ja niissä hän on tehnyt tehopisteet 132+111=243.

– Jason Zucker on Top 6 -hyökkääjä ja me uskomme hänen olevan loistava lisä joukkueeseemme. Hän on todistanut olevansa maalintekijä ja koska hänellä on sopimustaan jäljellä vielä kolme vuotta, hän pystyy auttamaan meitä myös tulevaisuudessa, Penguinsin GM Jim Rutherford kommentoi hankintaansa.

Yhdysvaltalaispelurin nykyinen sopimus on voimassa vuoteen 2023 saakka ja hänen vuosipalkkansa on 5,5 miljoonaa dollaria.

Toiseen suuntaan matkaava Galchenyuk on ollut valtaisa pettymys läpi NHL-uransa. Montreal Canadiens varasi hänet vuoden 2012 NHL Draftissa kolmantena pelaajana, mutta 25-vuotias hyökkääjä ei ole vastannut käytännössä ottaen millään tasolla häneen kohdistettuihin odotuksiin.

25-vuotias yhdysvaltalainen on toki ollut läpi NHL-uransa pääsääntöisesti 40-56 tehopisteen mies, mutta odotukset hänen kohdallaan ovat olleet paljon korkeammalla. Kaikkein huolestuttavin seikka on ollut hänen puolustuspään tekeminen.

Galchenyuk siirtyi Penguinsiin kuluvaksi kaudeksi, vietettyään ainoastaan yhden kauden Arizona Coyotesissa, ja hän jumiutui pennsylvanialaisseurassa alempien ketjujen rooliin, tehden 45 ottelussa tehot 5+12=17.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n vetovihjeet täältä!

Jaa