Tuukka Rask ei osallistu St. Louisissa järjestettävään All Star -tapahtumaan ja perustelut olivat enemmän kuin helposti ymmärrettävissä.

Tuukka Rask ei osallistu All Star -tapahtumaan – haluaa levätä!

Boston Bruinsin Tuukka Rask ei osallistu All Star -tapahtumaan; tähdistöviikonloppu ei näytä juurikaan kiinnostavan kokeneempia pelaajia.

NHL:n tähdistöviikonloppu alkaa olla melkoinen vitsi. Fanit eivät ole juurikaan innoissaan tapahtumasta, ehkä taitokisoja lukuun ottamatta, ja samat sanat pätevät myös pelaajiin.

Oikeastaan NHL All Star -tapahtuman ensikertalaisia lukuun ottamatta NHL-pelaajilla ei nimittäin todellakaan ole varsinaista hinkua osallistua tähdistöviikonloppuun: tämä on nähty esimerkiksi Alexander Ovechkinin kieltäytymisinä sekä Detroit Red Wingsin Dylan Larkinin kritisoivina kommentteina.

St. Louisissa tänä vuonna järjestettävä tapahtuma otti jälleen yhden takaiskun lisää, sillä Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask päätti ilmoittaa jäävänsä sivuun tähdistöviikonlopusta ja ottavansa yhden ottelun mittaisen pelikiellon päätöksestään. Myös Bruins seisoo Raskin päätöksen takana ja hän tulee olemaan sivussa All Star -tauon jälkeisestä ottelusta Winnipeg Jetsiä vastaan.

– Mietin asiaa pitkään, haluan korostaa valinnan olevan suuri kunnia ja tämä päätös ei ollut helppo. Minun oli kuitenkin oltava itsekäs, miettien miten paljon pelasimme pelejä viime kaudella ja ajatellen pelien jatkumista kesäkuulle myös tänä vuonna.

– Tämä olisi osunut kalenterissa meidän vapaaviikkoon, joten en olisi ehtinyt tehdä mitään perheeni kanssa. Tämä oli siis itsekäs päätös viettää aikaa perheeni kanssa, lähteä reissuun lataamaan akkuja ja olla sitten valmis tulevia kiireisiä kuukausia varten.

– Seura oli sinut päätökseni kanssa. Kerroin heille jo hyvissä ajoin etukäteen, että jos minut valitaan, on minun järkevämpi olla jossain muualla ja ottaa tarjolla oleva vapaa-aika; he tukivat päätöstäni todella paljon.

NHL myöntää jokaiselle seuralle yhden tyhjän kalenteriviikon runkosarjan aikana, mitä kutsutaan termillä “Bye week” ja Bruinsin kohdalla tämä vapaaviikko osuu nimenomaan All Star -tapahtuman kanssa samaan ajankohtaan, kuten Rask totesi. Bruinsin suomalaisvahti oltaisiin siis suurella todennäköisyydellä nähty St. Louisissa järjestettävässä tapahtumassa, mikäli se ei olisi tarkoittanut vapaaviikon palamista.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa