Tuukka Rask jättää pudotuspelit kesken: haluaa olla perheensä kanssa.

Tuukka Rask jättää pudotuspelit kesken – “Tärkeämpiä asioita kuin jääkiekko”

Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask antoi pari päivää sitten varsin erikoisia kommentteja ja nyt hän jättää pudotuspelit kesken.

Kun Tuukka Rask saapui 2-3-tappioon päättyneen Carolina Hurricanes -ottelun jälkeen lehdistötilaisuuteen, aiheuttivat hänen kommenttinsa melkoisesti kummastusta.

– Ollakseni rehellinen, peli ei tunnu kaukalossa pudotuspeleiltä, kun faneja ei ole paikalla; se tuntuu vähän siltä kuin pelaisi harjoitusotteluita.

– Tietenkin tilanteiden jälkeen on pieniä vääntöjä, mutta en ole huomannut erityisemmin, että he tulisivat maalilleni voimalla. Tietenkin pelaajia tulee maalille ja kaatuu päälle, mutta ei siellä vallitse kyllä millään tavalla pudotuspelitunnelmaa.

Erityisen hämmentävänä pidettiin sitä, että juuri tappioon päättyneen ottelun jälkeen hän naureskeli haastattelussa ja vaikutti varsin välinpitämättömältä.

– Kun mietitään, että olin neljä kuukautta poissa kaukalosta, en ole huippukunnossa. Yritän päästä takaisin parhaaseen vireystilaani ja ennen kaikkea pitää hauskaa kaukalossa; en ole turhan huolissani pelaamisestani, tuloksista tai muusta sellaisesta. Nyt on elokuu ja en ole pelannut jääkiekkoa ikuisuuteen, joten yritän vain mennä kaukaloon pitämään hauskaa ja katsoa, mitä tapahtuu.

Nyt Rask on päättänyt jättää Toronton taakseen ja pudotuspelit kesken. Syy on varsin yksinkertainen: hän haluaa olla perheensä kanssa ja mitä ilmeisimmin hän koki, ettei pudotuspelit ole tässä muodossa häntä varten.

– Haluan olla joukkuekavereideni kanssa kaukalossa, mutta juuri nyt elämässäni on tärkeämpiä asioita kuin jääkiekko ja ne tärkeämmät asiat ovat perheeni kanssa oleminen. Haluan kiittää sekä Boston Bruinsia että joukkuekavereitani saamastani tuesta ja toivon heille menestystä, Rask kertoi tiedotteessa.

Raskille paluu neljän kuukauden jälkeen takaisin tositoimiin ei ole ollut helppo. Bruinsin harjoitusleirin käynnistyessä hän kärsi sormessaan olleesta murtumasta ja Torontossa hän joutui pariksi päiväksi karanteeniin koronavirusepäilyn vuoksi. Kaukalossa peli on sujunut kohtalaisen hyvin, mutta rehellisyyden nimissä Rask ei ole ollut lähelläkään sitä tasoa, jolla hän pelasi esimerkiksi viime kevään pudotuspeleissä.

Rask pelasi Hurricanes-ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliä, mutta nyt torjuntavastuu siirtyy Jaroslav Halakille; Bruinsin onneksi joukkueessa on kaksi erinomaista maalivahtia, joskin Raskin, joka on ehdolla Vezina-voittajaksi, menetys on totta kai kova pala nieltäväksi.

Bruinsin vahvuudesta on ollut myös NHL:n runkosarjan maalipörssin voiton yhdessä Alexander Ovechkinin kanssa jakanut David Pastrnak, jonka pelaaminen on epävarmaa myös seuraavassa ottelussa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa