Tuukka Rask kommentoi huikeaa merkkipaaluaan: hänestä tuli Boston Bruinsin seurahistorian ensimmäinen 500. runkosarjaottelua pelannut maalivahti.

VIDEO: Tuukka Rask kommentoi huikeaa merkkipaaluaan – “Onhan tämä supersiistiä”

Tuukka Rask kommentoi huikeaa merkkipaaluaan: hänestä tuli Boston Bruinsin seurahistorian ensimmäinen 500. runkosarjaottelua pelannut maalivahti.

NHL:n historia tunsi ennen viime yön NHL-kierrosta vain kolme suomalaista maalivahtia, jotka ovat rikkoneet NHL:ssä 500. pelatun runkosarjaottelun rajapyykin.

Kaikkein eniten otteluita on jo uransa lopettaneella Kari Lehtosella (649), toiseksi eniten niillä on Nashville Predatorsin Pekka Rinteellä (628) ja kolmanneksi eniten Miikka Kiprusoffilla (623).

Viime yönä edellä mainittu kolmikko sai joukkoonsa yhden suomalaisen huippuvahdin lisää, kun Boston Bruinsia edustava Tuukka Rask teki seurahistoriaa: hänestä tuli ensimmäinen Bruins-maalivahti, joka on pelannut 500 runkosarjaottelua.

– Onhan tämä supersiistiä, koska tämä on yksi niistä merkkipaaluista, joihin yllät urallasi vain kerran – jos yllät, Rask kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Kun Bruins-fanit osoittivat suomalaiselle suosiotaan, upean videon pyöriessä taustalla, päätti Rask tervehtiä paikalle saapuneita faneja.

– Halusin huomioida heidät. He ovat seisseet minun ja joukkueemme takana niin monta vuotta, joten se oli hieno hetki. Olen superonnellinen, että olen saanut olla osa näin hienoa organisaatiota, tällaisessa kaupungissa, vuosien ajan.

Kuinka ollakaan, Rask ylsi tähän historialliseen merkkipaaluun hänet aikanaan NHL:ään varannutta Toronto Maple Leafsia vastaan, minkä riveissä suomalaisvahti ei koskaan ehtinyt pelaamaan otteluakaan, kun hänet kaupattiin jo Bostoniin. Ja tuo merkkipaalu toi mukanaan myös voiton, kun Bruins voitti kotiottelunsa lukemin 4-2 – Kasperi Kapasen 1+1-tehoista huolimatta.

Tässä vielä video, jonka Bruins julkaisi Raskin kunniaksi:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa