Tuukka Rask nousi voitollaan huikeaan Original Six-maalivahtien kerhoon, kun hän torjui Boston Bruinsin ottelusarjan avausottelun voittoon Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Tuukka Rask nousi voitollaan huikeaan Original Six -maalivahtien kerhoon!

Tuukka Rask nousi voitollaan huikeaan Original Six-maalivahtien kerhoon, kun Boston Bruins kukisti Columbus Blue Jacketsin jatkoerässä.

Boston Bruinsin suomalaisvahti selvisi melko vähällä 2. kierroksen pudotuspelisarjan ensimmäisessä ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan, kun hän pysäytti ainoastaan 20 laukausta joukkueensa 3-2-jatkoerävoitossa.

Blue Jacketsin tekemissä maaleissa Raskilla ei ollut palaa, joten hän pelasi niin hyvin kuin ottelun työmäärä häneltä vaati.

Kyseessä oli Raskin NHL-uran 40:s voitto, siis pudotuspelien osalta. Samalla hän nousi melkoisen kovaan Original Six -maalivahtien kerhoon: suomalaisvahdin voiton myötä yhteensä 12 Original Six -seuran maalivahtia on kyennyt voittamaan koko NHL:n historiassa vähintään 40 pudotuspeliottelua.

1. Ken Dryden (80 voittoa)
2. Patrick Roy (70 voittoa)
3. Chris Osgood (67 voittoa)
4. Henrik Lundqvist (61 voittoa)
5. Turk Broda (60 voittoa)
6. Jacques Plante (59 voittoa)
7. Gerry Cheevers (53 voittoa)
8. Corey Crawford (48 voittoa)
9. Terry Sawchuk (46 voittoa)
10. Tony Esposito (45 voittoa)
11. Mike Richter (41 voittoa)
12. Tuukka Rask (40 voittoa)

Mikäli Bruins etenisi meneillään olevissa pudotuspeleissä aina Stanley Cup -voittoon saakka, ja Rask pelaisi voitokkaista otteluista jokaisen, nousisi hän 51 voittoon, mikä siis oikeuttaisi kyseisessä tilastossa kahdeksanteen sijaan; samalla taakse jäisi melkoisia maalivahtilegendoja.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa