Tuukka Rask poissaolostaan: NHL todella tarkkana koronaviruspandemian suhteen.

Tuukka Rask kommentoi poissaoloaan – “Punaiset valot välkkyivät, jouduin karanteeniin”

Tuukka Rask puhui poissaolostaan Boston Bruinsin ensimmäisessä pelissä ja kertoi joutuneensa karanteeniin koronavirusepäilyn vuoksi.

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask loisti poissaolollaan, kun joukkue avasi omalta osaltaan Round-robin-urakkansa muutama päivä sitten 1-4-tappiolla Philadelphia Flyersille.

NHL:n voimassa olevan protokollan mukaan poissaolon syyksi todettiin kaikessa yksinkertaisuudessaan “unfit to play” eli ei kykeneväinen pelaamaan. Nyt Rask kommentoi poissaoloaan ja kertoi joutuneensa karanteeniin koronavirusepäilyn vuoksi.

– Minulla oli yskä, klikkasin applikaatiossa tuohon kysymykseen vastaukseksi “kyllä” ja sitten kaikenlaiset punaiset valot alkoivat välkkyä, Rask avasi asiaa medialle.

– Sen myötä olin karanteenissa kaksi päivää, he halusivat saada kaksi negatiivista testitulosta sen jälkeen ja se siitä. Minulla on edelleen yskää, mutta en ole liian huolissani siitä, koska testitulokset olivat negatiivisia ja vain sillä on merkitystä. Ihmisille tulee yskää, mutta tänä aikana mikä tahansa tuollainen saattaa olla hälyttävää.

– He haluavat olla todella tarkkoja asian suhteen, jos sinulla on edes jonkinlaisia oireita, koska jos annat positiivisen testituloksen, niin siinä tapauksessa levität sitä ympäriinsä – ties miten monelle pelaajalle.

Bruinsin seuraava ottelu on ohjelmassa keskiviikkona Suomen aikaa kello 23:00 ja Rask kertoo pelaavansa tuon pelin.

– Olen valmis hyppäämään takaisin kaukaloon.

Round-robin-otteluissa panoksena ovat sijat 1-4 niin sanotussa pudotuspelikaaviossa. Bruins voitti NHL:n runkosarjan ja olisi siten ykkössijoitettu joukkue pudotuspeleissä, mutta nämä Round-robin-ottelut tulevat ratkaisemaan kyseiset sijoitukset pudotuspelien suhteen.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa