Tuukka Raskilla huimat tilastot tappiollisen ottelun jälkeen NHL:n pudotuspelien 2019 osalta!

Tuukka Raskilla mykistävät tilastot, koominen perustelu huimille otteilleen!

Tuukka Raskilla mykistävät tilastot: viime yön NHL-kierroksella nollapelin pelannut suomalainen on koko NHL:n tilastokakkonen lähes joka mittarilla.

Boston Bruinsin Tuukka Rask on jatkanut siitä, mihin hän viime kevään pudotuspeleissä jäi.

Hän on ollut dominoiva voima – Boston Bruinsin viimeinen lukko – kun hän on torjunut joukkueelleen toistaiseksi kolme voittoa kuluvalla kaudella, kolmessa ottelussa.

Rask oli ennen viime yötä torjunut voitot Dallas Starsista ja Vegas Golden Knightsista, jotka molemmat ennakoitiin ennen kauden alkua NHL:n mestaruustaisteluun, ja viime yönä hän nollasi 31 torjunnallaan toistaiseksi ilman voittoja olevan New Jersey Devilsin.

Voiton ja nollapelin myötä Rask nousi NHL:n tilastokakkoseksi sekä torjuntaprosentin että päästettyjen maalien keskiarvon osalta, mitä tulee vähintään kaksi ottelua kuluvalla kaudella pelanneisiin maalivahteihin.

Raskin torjuntaprosentti on huima 95,70 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.33 – edellä on ainoastaan Bruinsin tavoin tulikuuman alkukauden pelanneen Anaheim Ducksin John Gibson.

32-vuotias Rask kuuluu myös kuuden vähintään kolme ottelua pelanneiden maalivahtien joukkoon, jotka eivät ole hävinneet kuluvalla kaudella vielä otteluakaan: kokeneen suomalaisen ohella toistaiseksi voittamattomia ovat olleet Pekka Rinne, Philipp Grubauer, Carter Hutton, Petr Mrazek ja Mike Smith, jotka ovat kaikki voittaneet Raskin tavoin pelaamansa kolme ottelua.

Kun Raskilta kysyttiin NESN:n haastattelussa, heti ottelun tauottua, mihin hänen erinomainen vireensä perustuu, suomalainen päätti vetää osittain humoristisella linjalla.

– Kai tässä on kyse iästä. Kun vanhenet, et voi liikkua liikaa maalilla ja sitä kautta yrität vain olla rauhallinen. Joskus se näyttää hyvältä ja joskus ei, mutta minusta on tuntunut hyvältä näiden parin pelin ajan. Yritän vain pitää siitä kiinni ja jatkaa ikään kuin siitä, mihin pudotuspeleissä jäin.

Rask on löytänyt selkeästi sisäisen rauhan tekemiseensä, kuten hän jo viime kauden aikana sanoi. Hän ei enää polta käämejään jäällä ja viskele roskakoreja kaukaloon, vaan perustaa kaiken rauhallisuuteen, ja siitä oli kyse myös hänen kesän ajan harjoittelussaan.

– Menneenä kesänä yritin vain ottaa rennosti ja palauttaa mieleni takaisin normaaliksi, koska pudotuspeleissä sitä joutuu melkoisen koville. Se oli se kaikkein isoin juttu, ja kun olet kokenut maalivahti tässä liigassa, sitä tietää, mitä tarvitsee tehdä ja mitä ei.

– Kun tulin harjoitusleirille, olin kunnossa, mutta en murehtinut juurikaan sitä, miltä pelini näyttää. Päätin mennä vain päivän kerrallaan ja halusin saada sen tunteen takaisin, joka minulla oli huhtikuusta kesäkuuhun saakka, ja tähän saakka se on toiminut.

Nollapeli oli Raskille hänen NHL-uran 46:s. Suomalaismaalivahtien kaikkien aikojen tilastossa edellä on ainoastaan Nashville Predatorsin Pekka Rinne, joka on torjunut urallaan 55 nollapeliä. Rask ohitti viime kaudella Miikka Kiprusoffin, jolle nollapelejä kertyi NHL-uran aikana 44.

Kaiken kaikkiaan Bruins on aloittanut kuluvan kauden neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla, sillä myös kakkosvahti Jaroslav Halak on päässyt pelaamaan kaksi ottelua.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa