USA:n tautikeskuksen ohje asettaa koko NHL-kauden 2019-2020 vakavasti uhan alle.

Yhdysvaltain tautikeskuksen ohje jättää NHL:lle vain kolme huonoa vaihtoehtoa!

USA:n tautikeskuksen ohje jättää NHL:lle vain huonoja vaihtoehtoja: joko kausi siirtyy merkittävästi, pelit pelataan tyhjille katsomoille tai kausi perutaan.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC on antanut koko maahan ohjeen, jonka mukaan yli 50 henkilön yleisötapahtumia ei tule järjestää seuraavaan kahdeksaan viikkoon. Ohjeistus annettiin paikallista aikaa sunnuntaina iltapäivällä:

“Suuret tapahtumat ja massakokoontumiset saattavat myötävaikuttaa koronaviruksen leviämiseen matkustajien mukana Yhdysvalloissa, mitä tulee erilaisiin tapahtumiin osallistuviin ihmisiin. Sitä kautta virus saattaa levitä uusiin yhteisöihin.

CDC suosittelee, että suuret tapahtumat ja massakokoontumiset, joissa paikalla olisi yli 50 henkilöä, joko perutaan tai siirretään järjestäjien toimesta Yhdysvalloissa seuraavien kahdeksan viikon aikana.”

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi NHL-otteluita ja muita urheilutapahtumia voidaan suunnitella järjestettäväksi katsojien edessä aikaisintaan 10. toukokuuta.

NHL:n runkosarjan oli alkuperäisen suunnitelman mukaan määrä päättyä 4. huhtikuuta. Toistaiseksi viimeiset NHL-ottelut pelattiin 12. maaliskuuta, joten mikäli NHL haluaisi pelata runkosarjan kokonaisuudessaan loppuun niin, että fanit ovat paikan päällä otteluissa, tarkoittaisi se sitä, että runkosarja saataisiin normaalilla ottelutahdilla päätökseen vasta kesäkuun alussa, jolloin normaalisti pelataan jo Stanley Cup -finaaleita.

CDC:n ohjeistus tarkoittaa siis NHL:n osalta käytännössä ottaen sitä, että vaihtoehtoja on kolme ja niistä jokainen on kaukana ideaalista: joko kausi siirtyy merkittävästi, pelit pelataan tyhjille katsomoille tai kausi perutaan.

NHL:n komissaari Gary Bettman on painottanut, että NHL rakentaa jokaista mahdollista skenaariota varten päiväkohtaisen suunnitelman, eikä mitään mahdollisuuksia ole rajattu pois, mitä tulee kauden jatkumiseen.

Yksi skenaario on runkosarjan keskeyttäminen ja kauden toteuttaminen 30 joukkueen pudotuspeleillä – vain Detroit Red Wings on matemaattisesti ulkona pudotuspeleistä. Tuossa tapauksessa ottelusarjat pelattaisiin joko yhdestä poikki – tai paras kolmesta -systeemillä, joskin teoriassa esimerkiksi Stanley Cup -finaalit ja joitain muita ottelusarjoja voitaisiin pelata perinteisellä paras seitsemästä -järjestelmällä.

Koronaviruspandemialla saattaa olla vaikutuksia myös NHL-kauteen 2020-21: mikäli nyt keskeytyksissä oleva kausia venyy normaalia pidemmälle, ensi kaudesta saattaa tulla runkosarjan osalta typistetty – jos koronavirus ylipäätään on tuolloin jollain tasolla hallinnassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa