Pohjoisamerikkalaislähde: Patrik Laine jätti siirtopyynnön Winnipeg Jetsin seurajohdolle, petyttyään lunastamattomiin lupauksiin.

Väite: Patrik Laine jättänyt siirtopyynnön – pettyi lunastamattomiin lupauksiin!

NHL Trade Rumors -sivusto kertoo sisäpiirilähteeseen vedoten, että Patrik Laine jätti siirtopyynnön Winnipeg Jetsin seurajohdolle.

Patrik Laineen ja Winnipeg Jetsin väliset jatkosopimusneuvottelut eivät olleet aivan mitkään yksinkertaiset, kun osapuolet hakivat yhteisymmärrystä kesän ja syksyn aikana. Lopulta neuvottelut venyivät niin pitkälle, ettei Lainetta nähty laisinkaan joukkueensa harjoitusleirillä ja hän ehti juuri ja juuri joukkueensa matkaan kauden avauspeliin.

Tuon kaksivuotisen jatkosopimuksen kohdalla, joka on siis katkolla tulevana kesänä, kaikkein tärkein kohta suomalaislaiturille oli hänen roolinsa Jetsin hyökkäysosastolla: hän vaati päästä pelaamaan joukkueensa parhaiden pelaajien, Mark Scheifelen ja/tai Blake Wheelerin, kanssa.

Tuo lupaus lunastettiin päävalmentaja Paul Mauricen johtaman valmennusjohdon toimesta vain osittain ja nyt NHL Trade Rumors -sivusto kertoo kuulleensa Jetsin sisällä olevalta lähteeltä, että Laine on jättänyt juuri tästä syystä siirtopyynnön Jetsin johtoportaalle.

Sinällään Jets-valmennuksen päätös peluuttaa Lainetta kakkosvitjassa on ymmärrettävä, sillä se tekee joukkueen kärkiketjuista kokonaisvaltaisesti paremmat ja tasapainoisemmat, mutta samaan aikaan myös Laineen näkemys on ehdottomasti ymmärrettävissä.

Mikäli tämän lähteen kertomat tiedot pitävät paikkansa, Laineella ei ole selvästikään halukkuutta uuden jatkosopimuksen neuvottelemiseen, ja kun hänen sopimustaan on jäljellä enää vuoden verran, tässä skenaariossa ainoa järkevä ratkaisu Jetsin näkökulmasta on nuoren suomalaisen kauppaaminen.

Urheiluvedot.com julkaisi noin kaksi viikkoa sitten uutisen, jossa kerrottiin, miten kanadalaismediajätti TSN pitää Laineen kauppaamista jopa todennäköisenä: Laine on TSN:n todennäköisimmin kaupattavien pelaajien listalla viidentenä, joten tällä hetkellä yleinen uskomus on se, että Laine tullaan näkemään jo tulevalla kaudella – milloin ikinä se sitten käynnistyykään – uusissa maisemissa.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa