schedule 30 joulukuun 2019 - 07:38

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov on ollut viime ajat erinomaisessa iskussa ja hän lähestyy jo NHL:n pistepörssin Top 10:tä.

Viime yönä Suomen aikaa pelattu Florida Panthersin ottelu Montreal Canadiensia vastaan oli Aleksander Barkoville jo peräti 16:s kerta kuluvalla kaudella, kun Barkov tekee ottelussa vähintään kaksi tehopistettä.

Panthers vei maali- ja tapahtumarikkaan ottelun nimiinsä lukemin 6-5, Barkovin tehtaillessa tehot 2+1.

Barkov heilutti maaliverkkoja Carey Pricen selän takana ensimmäisen kerran ajassa 6:33, kun hän vei erinomaisen alun otteluun saaneen kotijoukkueen 2-0-johtoon.

Seuraavat kolme osumaa merkittiin kuitenkin vierasjoukkueelle, joten Barkovia tarvittiin jälleen ja Panthers-kapteeni nousikin esiin juuri oikealla hetkellä, tasoittaen tilanteeksi 3-3 toisen erän neljännellä peliminuutilla; tällä kertaa erinomaisen alun erään saanut Canadiens oli osunut kahdesti aikavälillä 21:20-22:12.

Panthers iski myös kaksi seuraavaa maalia, kun Jonathan Huberdeau iski toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla kaksi maalia 35 sekuntiin. Barkov syötti näistä osumista jälkimmäisen, toimien ykkössyöttäjän roolissa.

Ottelussa niin ikään kolmen tehopisteen iltaa viettänyt puolustaja Michael Matheson (1+2) vei heti kolmannen erän alkuun, tarkalleen ottaen ajassa 40:45, isännät jo kolmen maalin karkumatkalle ja ottelu vaikutti ratkenneen. Vierasjoukkueen vaihtopenkillä asiasta oltiin kuitenkin eri mieltä ja Canadiens nousi vielä taistelemaan ottelun voitosta.

Viime pelissä paluun kaukaloon loukkaantumisen jäljiltä tehnyt, ja heti maaliverkkoja ensimmäisessä vaihdossaan heiluttanut, Jesperi Kotkaniemi osui ensiksi ylivoimalla aikaan 44:11. Canadiensin seuraava maali syntyi Shea Weberin lavasta ajassa 58:08 ja vieraille jäi vielä hyvin aikaa lähteä hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia.

Panthers piti kuitenkin lopulta pintansa ja näin ollen Canadiensin oli tyytyminen kirvelevään 5-6-tappioon tässä Atlantin divisioonan sisäisessä ottelussa.

Kolmen pisteen iltaa viettänyt Barkov nousi tehoiltansa myötä NHL:n pistepörssissä jo 12. sijalle ja hän on ainoastaan kaksi pistettä perässä kymmenettä sijaa hallussaan pitävää Chicago Blackhawksin Patrick Kanea. Sen jälkeen tulee tosin jo isompi harppaus: Barkovilla on kasassa tässä vaiheessa kautta tehot 13+32=45, kun yhdeksäntenä olevalla puolustaja John Carlsonilla tehopisteitä on tasan 50.

Barkov jäi hieman ennen joulukuun puoliväliä kolmessa perättäisessä ottelussa tehopisteittä, mutta sen jälkeen hän on tehnyt kuuteen viime otteluun pisteet 3+6.

Mitä tulee sitten maalin iskeneeseen Kotkaniemeen, on hän tehnyt nyt paluunsa jälkeisissä kahdessa ottelussa lähes yhtä monta osumaa kuin kauden ensimmäisissä 22 pelaamassaan ottelussa: kaiken kaikkiaan vaisun kauden pelanneen suomalaisnuorukaisen tehopisteet ovat 5+2. Ainoa negatiivinen asia Panthers-ottelussa oli se, että hänen tehotilastonsa oli -2.