Alexander Ovechkin ohitti Teemu Selänteen NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä.

VIDEO: Nyt se tapahtui! Alexander Ovechkin ohitti Teemu Selänteen!

Legendaarinen numero kahdeksan kiilasi toisen kasi-numeroa kantaneen legendan edelle: Alexander Ovechkin ohitti Teemu Selänteen.

Washington Capitalsin Alexander Ovechkin on lähestynyt koko ajan suomalaislegenda Teemu Selännettä NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä.

Venäläislaituri nousi Selänteen rinnalle joukkueensa toissa ottelussa, kun hän teki NHL-urallaan maalin numero 684. Hän siis nousi jakamaan tuossa vaiheessa Selänteen kanssa maalipörssin 11. sijaa.

Ovechkin ei onnistunut ohittamaan Selännettä joukkueensa viime ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan, mutta viime yönä tuo hetki sitten koitti: ottelu Carolina Hurricanesia vastaan oli vanhentunut 11 minuuttia ja 58 sekuntia, kun Tom Wilson pelasi kiekon parhaalle maalintekosektorille nousseelle Ovechkinille ja tämä naulasi kiekon Petr Mrazekin selän taakse.

Ovechkinille ei kuitenkaan riittänyt vain yhden maalin ero Selänteeseen, vaan hän kasvatti tuon välimatkan välittömästi kahteen maaliin, kun hän iski vasemman b-pisteen takakaarelta kiekon ajassa 17:18 ohi Mrazekin, jonka edessä ei ollut minkäänlaista maskia.

Kokeneen venäläislaiturin maali jäi ottelun viimeiseksi, sillä kaksi seuraavaa erää pelattiin maaleitta. Näin ollen Capitals vei ottelun nimiinsä lukemin 2-0.

Maaleillaan Ovechkin nousi ainoastaan neljän maalin päähän kymmenettä sijaa hallussaan pitävästä Mario Lemieux‘sta.

Kotijoukkueen maalilla torjuntavuorossa ollut Ilya Samsonov ei ollut kovinkaan työllistetty ottelussa: häneltä vaadittiin 23 torjuntaa nollapelinsä eteen. Kyseessä oli Capitalsin kakkosvahtina toimivan tulokkaan pelaajauran ensimmäinen nollapeli.

Capitals-Hurricanes-ottelun parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa