schedule 2 helmikuun 2020 - 08:50

Arizona Coyotesin Antti Raannalta nähtiin aivan mieletön skorpionitorjunta, kun hän nollasi Chicago Blackhawksin Brandon Saadin päätöserän loppuhetkillä.

Antti Raanta on kärsinyt kuluvalla kaudella loukkaantumisista, aivan kuten myös edellisinä kausinaan. Nyt hän on pelannut kuitenkin kahdessa Arizona Coyotesin viime ottelussa, palattuaan kaukaloon alavartalovamman jäljiltä.

Vielä Anaheim Ducksia vastaan Raannan peli oli hieman hakemista, mutta viime yön NHL-kierroksella hän oli ilmiliekeissä kotiottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Raannan erinomainen iltapuhde konkretisoitui ottelun kolmannessa erässä, kun Blackhawks sai reippaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua useamman loistavan maalipaikan. Raanta selvitti kuitenkin kaikki nämä yritykset ja kruunasi upean hetkensä uskomattomalla skorpionitorjunnallaan.

Blackhawks-pelaajista Brandon Saad ei voinut muuta kuin ihmetellä suomalaisvahdin käsittämätöntä venymiskykyä ja kiitos suomalaisvahdin urotekojen, Coyotes venyi ottelussa aina voittolaukauskilpailuun saakka – joutuen tosin nöyrtymään sen päätteeksi lukemin 2-3.

Raanta sai NHL:ltä, joka tuuttasi Coyotes-vahdin uskomattoman torjunnan ulos jokaisessa mahdollisessa sosiaalisen median kanavassaan, uskomattoman venytyksensä myötä uuden lempinimen: skorpionikuningas.

Nämä skorpionitorjunnat ovat melko harvinaisia NHL:ssä, etenkin tällaisen useamman torjunnan sarjan päätteeksi.

Raanta venyi ottelussa kiekon eteen yhteensä 43 kertaa ja oli eittämättä joukkueensa ykköstähti. Myös toisessa päässä Corey Crawford oli täystyöllistetty, sillä hänelle torjuntoja kirjattiin 40.

Raannalla on erinomainen mahdollisuus ryöstää itselleen ykkösvahdin asema, sillä huiman kauden pelannut ja ykkösvahdin tontin itselleen ryövännyt Darcy Kuemper on edelleen sivussa tositoimista.