schedule 21 helmikuun 2020 - 06:17

Arizona Coyotesin Antti Raanta “seisoi päällään” NHL-ottelussa hallitsevaa Stanley Cup -voittajaa vastaan, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Kun peli päättyy vastustajan eduksi 1-0, maalivahtisi on torjunut 45 laukausta ja oma joukkueesi on saanut aikaiseksi vaivaiset 14 laukausta kohti maalia koko 60-minuuttisen aikana, jokaisen kenttäpelaajan olisi syytä käydä pyytämässä maalivahdilta anteeksi.

Tämä oli tarina viime yön NHL-kierroksella pelatun St. Louis Bluesin ja Arizona Coyotesin välisessä ottelussa.

Antti Raanta torjui ottelussa käsittämättömät 45 kertaa, ottaen toinen toistaan uskomattomampia torjuntoja, mutta lopputuloksena oli 0-1-tappio.

Raanta piti maalinsa puhtaana reippaasti yli 50 minuuttia, kunnes ajassa 52:00 Ryan O’Reilly onnistui ohittamaan suomalaisvahdin. Toisessa päässä Jordan Binningtonin tarvitsi venyä nollapelinsä eteen kiekon tielle ainoastaan jo edellä mainitut 14 kertaa.

Kuluvan kuun aikana kertakaikkisen upeita otteita Coyotes-maalilla esittäneen Raannan, joka on kärsinyt kauden aikana ikävistä loukkaantumisista, tilastot ovat huikeaa katseltavaa etenkin viimeisten kolmen ottelun osalta: kiekkoja on painunut selän taakse ainoastaan kolme, torjuntoja on kertynyt 109 ja torjuntaprosentti on mieletön 97,32.

Mikäli Coyotes ei selviydy tänä keväänä pudotuspeleihin, siitä ei voi syyttää ainakaan Raantaa.

30-vuotias suomalaisvahti on helmikuun aikana pysäyttänyt kiekot 94,90 prosentin varmuudella ja koko kauden osalta hänen torjuntaprosenttinsa on 92,16.

Coyotes on tällä hetkellä Läntisessä konferenssissa yhdeksännellä sijalla, tasapistein edellä olevan Calgary Flamesin kanssa, mutta joukkue on pelannut 2-5 ottelua enemmän kuin kaikki muut konferenssin joukkueet, joten tilanne pudotuspelien suhteen ei näytä järin hyvältä.