schedule 24 marraskuun 2019 - 03:48

Antti Raanta torjui 43 kertaa ja oli joukkueelleen todellinen voiton takuumies, kun Arizona Coyotes kaatoi vieraissa Los Angeles Kingsin.

Arizona Coyotes matkasi viime yön NHL-kierroksella Los Angeles Kingsin vieraaksi.

Vaikka joukkueet löytyvätkin aivan eri päistä sarjataulukkoa, Kingsin ollessa Läntisessä konferenssissa viimeisenä ja Coyotesin kolmantena, kotijoukkue määräsi pelillisesti täysin ottelun tahdin.

Kuninkaalliset törmäsi ottelussa kuitenkin melkoiseen ongelmaan: Coyotesin Antti Raanta oli kertakaikkisen huimassa vireessä.

Suomalaisvahti torjui ottelun avauserässä 13 kertaa, ja kun Phil Kessel osui ylivoimalla, siirryttiin ensimmäiselle erätauolle vieraiden 1-0-johtolukemissa.

Kings onnistui ohittamaan Raannan toisen erän alkajaisiksi, kun Anze Kopitar osui ylivoimalla, mutta erän loppupuolella Coyotes siirtyi takaisin johtoon – Lawson Crousen ohittaessa Jonathan Quickin aikaan 35:29. Raanta torjui erässä 14 kertaa.

Päätöserässä Kings ajoi rajusti takaa Coyotesin johtoasemaa, mutta kerta toisensa jälkeen Raanta löysi tiensä kiekon eteen. Lopulta homma paketoitiin ajassa 57:50, kun Kings haki tasoitusta ilman maalivahtia ja Christian Fischer toimitti kiekon tyhjään maaliin.

Kings onnistui vielä ohittamaan Raannan kertaalleen, kun Nikolai Prokhorkin ohitti suomalaisen, mutta lisämaaleja ei nähty ja Coyotes vei voiton nimiinsä päätöserässä 16 kertaa torjuneen Raannan johdolla.

Kaiken kaikkiaan Raanta torjui ottelussa 43 laukausta ja hänet valittiin täysin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.