schedule 14 helmikuun 2020 - 06:56

New York Rangersin Artemi Panarinilta nähtiin mieletön rankkari voittolaukauskilpailussa Minnesota Wildia vastaan, mutta monien mielestä “laiton” sellainen.

Minnesota Wild näytti marssivan kotiottelussaan New York Rangersia vastaan voittoon, kun se karkasi toisen erän loppupuolella 3-1-johtoon ja vielä päätöserän viimeiselle kympille lähdettäessä johti samoin lukemin.

Rangers tuli kuitenkin rinnalle, kun ensiksi Pavel Buchnevich toi vieraat maalin päähän ajassa 51:51 ja Mika Zibanejad tasoitti ottelun, kun peliä oli jäljellä ainoastaan hieman yli minuutin verran.

Lopulta ottelu eteni jatkoajan kautta aina voittolaukauskilpailuun saakka.

Zibanejad oli voittolaukauskilpailun ensimmäinen laukoja ja hän ohitti Wild-maalia vartioineen Alex Stalockin. Tämän jälkeen Alexandar Georgiev pysäytti Ryan Donaton maalintekoyrityksen.

Voittolaukausten kolmantena ampujana vuoroon asteli Rangersin venäläistähti Artemi Panarin. Hän veivasi Stalockin Wild-maalilla täysin solmuun, mutta yrityksen jälkeen ottelun tuomaristo päätti tarkastaa tilanteen videolta.

Jo livekuvaa katsellessa näytti hyvin selvältä, ettei Panarinin maalia tulisi missään nimessä hyväksyä ja tämä kävi entistä voimakkaammin ilmi hidastuskuvia katsellessa; Panarin ei tarjolla olleiden kuvakulmien perusteella missään nimessä mennyt koko aikaa kiekon kanssa maalia kohti, vaan vei jopa kahdesti pelivälinettä taaksepäin.

Lopulta tuomaristo teki kuitenkin hämmästyttävän ratkaisun ja hyväksyi maalin.

Panarinin jälkeen vuoroon tuli Zach Parise, ja kun myös hän epäonnistui ohittamaan Georgievin, vei Rangers voittolaukauskilpailun nimiinsä tuolla Panarinin maalilla.

Vieraiden tehokkain pelaaja ottelussa oli juuri Panarin, joka teki Wildia vastaan rankkarimaalinsa ohella tehot 1+1. Isänniltä samoihin tehoihin ylsivät Jonas Brodin ja Josh Greenway. Joukkueensa nelossentterinä jälleen pelannut Mikko Koivu syötti ottelussa Donaton iskemän maalin.