schedule 24 marraskuun 2019 - 06:14

Artturi Lehkonen sivusi ennätyspisteitään viime yön NHL-kierroksella, joskin New York Rangers pilasi suomalaisen illan huimalla kirillä.

Kun Artturi Lehkonen saapui NHL:ään kaudeksi 2016-17, pelasi hän vakuuttavan tulokaskauden ja ansaitsi heti paikkansa Montreal Canadiens -fanien sydämissä.

Lehkonen tehtaili tulokkaana 73 runkosarjaotteluun maukkaat tehot 18+10, jotka olivat hänen ennätyspisteensä aina viime kauteen saakka.

Nykyisin 24-vuotias suomalainen tehtaili kyseisellä kaudella myös henkilökohtaisen piste-ennätyksen yhden yksittäisen ottelun osalta – itse asiassa kahdesti: hän teki 11.01.2017 pelatussa Winnipeg Jets -vierasottelussa tehot 2+1 ja toisti saman tempun 04.03.2017 Florida Panthersin vieraana.

Viimeisimmästä kolmen tehopisteen illasta oli kulunut yli 2 vuotta ja 8 kuukautta, kunnes hän vietti kolmen pisteen iltaa viime yön NHL-kierroksella Suomen aikaa, New York Rangersia vastaan; kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun hän teki kolme tehopistettä Canadiens-fanien edessä.

Lehkonen syötti joukkueensa 1-0-maalin vain reippaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen, iski 2-0-maalin tarkalleen avauserän puolivälissä ja viimeisteli päätöserässä joukkueensa viidennen maalin.

Canadiens johti ottelua parhaimmillaan lukemin 4-0, kun peli oli vanhentunut ainoastaan 22 minuuttia ja 51 sekuntia, mutta sen jälkeen käynnistyi melkoinen sulaminen. Rangers hiipi ensiksi toisessa erässä maalin päähän, mutta sai kylmää suihkua Lehkosen iskiessä 5-3-maalin.

Tuossa vaiheessa olisi voinut luvan kera olettaa homman olleen paketissa, mutta vieraat kavensivat vain 31 sekuntia myöhemmin ja ajassa 48:40 syntynyt Brendan Lemieux’n tasoitusmaali shokeerasi kotijoukkuetta oikein huolella. Lopulta Rangers meni myös ohitse, kun Jacob Trouba iski 6-5-maalin aikaan 52:10 ja se jäi myös ottelun viimeiseksi osumaksi.

Joukkueensa tehokkaimpana pelaajana häärinyt Lehkonen teki lokakuussa 13 pelaamaansa otteluun tehot 1+3 ja nyt marraskuun aikana hän on tehnyt kymmenessä ottelussa jo tehot 4+3. Hän onkin löytänyt itselleen oivan paikan joukkueensa kakkosketjusta, Nick Suzukin sekä Max Domin rinnalta, ja vaikka Rangers-ottelu päättyikin pettymyksellisesti, on suomalaislaituri menossa ehdottomasti oikeaan suuntaan kuluvan kauden osalta.

Ja, vaikka Canadiens on hävinnyt neljä ottelua putkeen, on Lehkonen tehnyt näissä peleissä tehot 3+1 ja merkkauttanut näissä otteluissa tehotilastokseen +5. Viime yönä hänen tehotilastonsa oli huikea +4, vaikka Canadiens päästikin ottelussa kuusi maalia.