schedule 5 lokakuun 2019 - 04:32

New Jersey Devilsin Blake Colemanilta mieletön yhden käden maali: kaiken kukkuraksi hän oli menettänyt tilanteessa tasapainonsa.

New Jersey Devils oli kauden ensimmäisen ottelunsa ensimmäisen nelikymppisen aikana melkoisen tyly isäntä vieraaksi saapuneelle Winnipeg Jetsille, joka aloitti oman kautensa edeltävänä yönä 4-6-vierastappiolla New York Rangersille.

Nikita Gusev iski isäntien avausmaalin ajassa 18:00, toisen erän alkajaisiksi maalinteossa kunnostautui Blake Coleman ja hieman ottelun puolivälin jälkeen erinomaisen harjoituskauden pelannut Sami Vatanen tinttasi taululle jo 3-0-lukemat.

Devils näytti karkaavan lopullisesti, kun Coleman viimeisteli ottelun toisella osumallaan, aikaan 33:52, jo isäntien illan neljännen maalin.

Eikä kyseessä ollut mikä tahansa maali, vaan uskomaton yksilösuoritus, joka kuvastaa sitä, miten koskaan ei kannata antaa periksi.

Aloitus oli Devilsin päädystä, PK Subban heitti Pavel Zachan aloitusvoiton jälkeen kiekon väljemmille vesille ja Coleman luisteli kiekon kiinni, kun Jets-puolustaja Dmitry Kulikov suti pelivälineestä kahdesti ohitse.

Tämän jälkeen venäläispuolustaja yritti roikkua Colemanissa kiinni, ja saikin horjutettua tämän tasapainoa merkittävästi, mutta Devils-hyökkääjä nosti tylysti kiekon yhdellä kädellä ohi hölmistyneen Laurent Brossoit’n.

Tätä suoritusta kelpaa katsoa kerran, jos toisenkin:

Ilmeisesti tuon 4-0-maalin jälkeen Devils-pelaajien puseroon hiipi liiallinen hyvänolon tunne, sillä sen jälkeen nähtiin täysin käsittämätön sulaminen.

Ensiksi Kulikov iski vieraiden ensimmäisen vain 11 sekuntia ennen toisen erän päätöstä, Jack Roslovic toi vieraat kahden maalin päähän ajassa 42:41, vajaat viisi minuuttia myöhemmin Jets hiipi Mathieu Perreault’n osumalla enää maalin päähän ja lopulta Neal Pionk tasoitti pelin 4-4-lukemiin ajassa 52:35.

Lopulta vieraiden kiri, ja isäntien täydellinen nöyryytys, kruunautui voittolaukauskilpailussa. Molemmat joukkueet kävivät ampumassa neljä kertaa, ja kun kotijoukkueelta onnistui ainoana pelaajana Gusev ja vierailta puolestaan kaksikko Kyle Connor & Blake Wheeler, lähti täysi pistepotti Jetsin matkassa kohti Winnipegiä.

Jetsin molemmat suomalaispelaajat, Patrik Laine ja Ville Heinola, merkkauttivat tililleen edellisen ottelun tapaan syöttöpisteet mieheen: Laine oli kakkossyöttäjä joukkueensa kolmannessa maalissa, Heinola puolestaan neljännessä.

Laine pääsi yrittämään maalintekoa myös voittolaukauskilpailussa, mutta epäonnistui yrityksessään.