schedule 4 toukokuun 2019 - 06:07
person Marko Ollonqvist

Carolinan uskomaton konferenssifinaaliputki jatkuu: Hurricanes pudotti New York Islandersin jatkosta suoraan neljässä ottelussa.

Carolina Hurricanes on kevään 2019 ensimmäinen konferenssifinaalijoukkue.

Tämä varmistui, kun se kaatoi New York Islandersin neljännen kerran putkeen, tällä kertaa numeroin 5-2, ja eteni siis suoraan neljässä ottelussa Itäisen konferenssin finaaleihin.

Islanders sai otteluun haluamansa alun, kun Mathew Barzal vei vieraat ylivoimalla johtoon, kun pelikellossa oli ainoastaan 2:30. Tästä ehti kulua kuitenkin vain reippaat kaksi minuuttia ja ottelu oli tasan: Sebastian Aho osui ylivoimalla Teuvo Teräväisen syötöstä.

Todellisuudessa tämän osuman voi kuitenkin laittaa Islandersin Adam Pelechin omaksi maaliksi.

Hurricanes ratkaisi ottelun heti toisen erän alussa. Ensiksi osui Teräväinen aikaan 2:11, Ahon toimiessa kakkossyöttäjänä, reipasta minuuttia myöhemmin maalaajana toimi Greg McKegg ja ajassa 28:51 Justin Williams iski taululle jo isäntien 4-1-johtolukemat.

Tässä Teräväisen iskemä maali, upean rakentelun päätteeksi:

Islanders vaihtoi erinomaisen ensimmäisen kierroksen, ja myös vahvan toisen kierroksen, pudotuspeleissä pelanneen Robin Lehnerin maalilta kolmannen takaiskun jälkeen, mutta Thomas Greissin mukaantulo ei siis toiminut toivotulla tavalla.

Ottelun päätöserään lähdettiin samoista 4-1-lukemista, ja vaikka Islanders painoi päälle, ei se onnistunut tekemään pelistä enää ottelua.

Viimeinen naula Islandersin arkkuun lyötiin Andrei Svechnikovin maalilla vajaat viisi minuuttia ennen päätössummeria ja ajassa 58:51 nähty Brock Nelsonin kavennusmaali oli vain laiha lohtu vieraille.

Näin ollen Hurricanes jatkoi uskomatonta konferenssifinaaliputkeaan, joka käynnistyi keväällä 2002.

Edellä mainittu vuosi mukaan lukien raleighilaisseura on aina pudotuspeleihin selviydyttyään edennyt vähintään konferenssifinaaleihin saakka ja kahdesti Stanley Cup -finaaleihin, voittaen mestaruuden vuonna 2006.

Ylipäätään tämän kevään menestys on melkoista mannaa seuralle, sillä edellisten yhdeksän kauden aikana Hurricanes jäi kerta toisensa jälkeen runkosarjaan.

Kerroimme Hurricanesin edellisen voiton yhteydessä “Teuvo Teräväinen -takuusta” ja se toimi jälleen: suomalaishyökkääjä on yltänyt tänä keväänä seitsemän kertaa tehopisteille ja Hurricanes on voittanut näistä otteluista jokaisen. Kokonaisuudessaan joukkueella on tältä keväältä kahdeksan voittoa.

Teräväisen pistesaldo pudotuspeleistä on toistaiseksi 6+3, kun pelattuna on 11 ottelua. Ahon vastaava saldo on 4+5.