Philadelphia Flyersin maalivahti Carter Hartin hanska heilahti käsittämättömällä tavalla New Jersey Devilsiä vastaan, kahden miehen alivoimalla, ja ex-NHL-vahti Kevin Weekes kutsui torjuntaa yhdeksi kaikkien aikojen hienoimmista.

VIDEO: Hienoin torjunta koskaan? Carter Hartin hanska heilahti kahden miehen AV:lla!

Philadelphia Flyersin ja New Jersey Devilsin välisessä ottelussa nähtiin sairas torjunta, kun maalivahti Carter Hartin hanska heilahti kahden miehen alivoimalla.

Philadelphia Flyersilla oli New Jersey Devilsiä vastaan pelatun ottelun avauserässä omat hetkensä, mutta samaan aikaan joukkueella oli hienoisia käynnistysvaikeuksia – olihan joukkue käynnistänyt kautensa Euroopassa ja edellisestä pelistä oli jo pidempi aika.

Devils veikin kokonaiskuvan osalta avauserää, mutta isäntien Carter Hartin erinomaiset otteet pitivät tilanteena 0-0 erätauolle siirryttäessä.

Toisessa erässä Flyers-pelaajien jalat alkoivat toimimaan ja joukkue loi useita erinomaisia maalipaikkoja, kilisytellen muun muassa tolppia. Myös Cory Schneider oli vieraiden maalilla vahva ja Flyers onnistui maalinteossa vasta aikaan 29:52, ylivoimalla, kun Ivan Provorov laukoi napakasti kiekon tuplamaskissa olleen Schneiderin selän taakse.

Maalin jälkeen Flyersilla oli useita paikkoja lisäosumiin, mutta sitten joukkue joutui jäähyongelmiin, pelaten kahdesti kahden miehen alivoimalla. Näistä alivoimista jälkimmäinen, joka oli siis Devilsin kahden minuutin mittainen 5 vs. 3 -ylivoima, tarjosi toistaiseksi kenties koko alkukauden hienoimman torjunnan.

Hän venyi Jack Hughesin poikittaissyötöstä lähteneeseen Taylor Hallin laukaukseen ja NHL Networkilla asiantuntijana pitkään työskennellyt ex-NHL-vahti Kevin Weekes tituleerasi torjuntaa yhdeksi kaikkien aikojen hienoimmista.

– Tuo on yksi parhaista torjunnoista, mitä olen koskaan nähnyt, koska hänen täytyi kunnioittaa sitä, että kiekko oli oikealla puolella ja kun se tuli lähemmäksi keskustaa, hän pudottautui perhosasentoon ja ponnahti toiselle puolelle.

Arvosteluasteikolla Hartille voisi antaa torjunnasta, joka oli Weekesin kuvailun mukaisesti äärimmäisen vaikea tilanne pysäytettäväksi, arvosanan 9,9 – täyteen kymppiin olisi vaadittu kiekon pysyminen hanskassa.

Lopulta Flyers meni menojaan päätöserässä, kun se latoi taululle 4-0-voittolukemat Kevin Hayesin, Sean Couturierin ja Travis Konecnyn maaleilla.

Toista kauttaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa pelaava Hart torjui samalla NHL-uransa ensimmäisen nollapelin, pysäyttäen 25 laukausta. Hänestä tuli samalla Flyersin seurahistorian nuorin nollapelin torjunut maalivahti: ikää tällä nuorella kanadalaisella on 21 vuotta ja 57 päivää.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa