schedule 5 marraskuun 2019 - 07:38

Boston Bruinsin ykköspakkiparissa pelaava Charlie McAvoy lensi pää edellä tolppaan viime yön NHL-kierroksella ja joutui jättämään kaukalon.

Boston Bruins ja Pittsburgh Penguins järjestivät viime yön NHL-kierroksella hieman erikoisen näytöksen ensimmäisenä mainitun kotiluolassa.

Bruins karkasi ensimmäisten reippaan 24 minuutin aikana 3-0-johtoasemaan Jake DeBruskin, Brad Marchandin ja David Pastrnakin osumilla, mutta seuraavat neljä maalia taululle naulasi Penguins, kun Dominik Kahun, Nick Bjugstad, Bryan Rust ja John Marino iskivät maalin mieheen toisessa erässä.

Päätöserässä asetelma kääntyi kuitenkin jälleen täysin päälaelleen: ensiksi Torey Krug tasoitti ajassa 48:14, sitten Marchand iski illan toisella osumallaan 5-4-voittomaalin aikaan 58:03 ja loppulukemat 6-4 sinetöi tyhjään Penguins-maaliin Patrice Bergeron.

Ottelun ehdoton ykköstähti oli tehot 2+3 summannut Marchand. Isänniltä kahden tehopisteen iltaa viettivät puolestaan Pastrnak (1+1) sekä David Krejci (0+2).

Vaikka Bruins vei ottelussa täyden pistepotin ja otti samalla kuudennen perättäisen voittonsa, sai kotijoukkue myös jobinpostia: joukkueensa ykköspakkiparissa pelaava Charlie McAvoy nimittäin loukkaantui ottelun päätöserässä hurjannäköisesti.

Bruins pelasi ylivoimaa ja vieraiden Bryan Rust karkasi läpiajoon. McAvoy luisteli jaloistaan kaiken irti, mitä sieltä oli otettavissa tehoja. Hän yritti vielä estää täydestä vauhdista Rustin maalintekoyrityksen, syöksymällä Penguins-pelurin perään, ja lensi sen seurauksena suoraan pää edellä tolppaan.

Hän jäi tilanteen jälkeen jäähän makaamaan ja joutui jättämään ottelun kesken.

Luonnollisesti tällaisen tilanteen jälkeen suuri huolenaihe on se, että vertavuotavana kaukalosta poistuneella 21-vuotiaalla yhdysvaltalaisnuorukaisella on aivotärähdys, mutta tässä kohtaa hänen loukkaantumisestaan ei ole vielä sen tarkempaa tietoa.