schedule 15 marraskuun 2019 - 06:41
person Marko Ollonqvist

Edmonton Oilersin tehoduo oli jälleen ilmiliekeissä, tällä kertaa Colorado Avalanchea vastaan: Connor McDavid teki 6 pistettä ja Leon Draisaitl 5.

Sekä ykkösvahtinsa Philipp Grubauerin että kakkosvahtinsa Pavel Francouzin sairaslistalle menettäneen Colorado Avalanchen paidassa huikean NHL-debyytin joukkueen viime ottelussa tehnyt Adam Werner oli viime yön NHL-kierroksella tekemättömässä paikassa.

Werner hyppäsi viime pelissä Winnipeg Jetsiä vastaan maalille vain 31 sekunnin pelaamisen jälkeen ja torjui kaikki kohtaamansa 40 laukausta, Avalanchen 4-0-voitossa, mutta viime yön kierroksella ruotsalaisvahti joutui Edmontonissa sellaisen myrskyn keskelle, ettei paremmasta välistä.

Tuo myrsky henkilöityi kahteen Oilers-pelaajaan: Connor McDavidiin ja Leon Draisaitliin, jotka ovat hallinneet käytännössä ottaen koko alkukauden ajan NHL:n pistepörssiä.

Avalanche sai otteluun erinomaisen alun, kun Andre Burakovsky vei vieraat johtoon ajassa 1:20, mutta reippaan kuuden minuutin pelaamisen jälkeen toisessa päässä alkoi tapahtua: Oilers iski avauserään neljä maalia, joista kaksi ylivoimalla, ja näistä maaleista McDavid teki kaksi ja syötti kaksi, Draisaitlin merkkauttaessa ensimmäiseen 20 minuuttiin tehot 0+3.

Toinen erä oli pelillisesti tasainen, aivan kuin edeltäjänsäkin, mutta Oilers vei tämänkin erän nimiinsä.

McDavid kruunasi hattutemppunsa jo illan kolmannella ylivoimamaalillaan, ajassa 28:32, ja tässä kohtaa Werner kutsuttiin pettyneenä vaihtoon. Vieraiden Burakovsky kavensi illan toisella osumallaan, mutta erän lopussa Oilers siirtyi jo 6-2-johtoon, kun McDavid ja Draisaitl alustivat Ryan Nugent-Hopkinsin ylivoimamaalin.

Tässä kohtaa McDavidilla oli kasassa tehot 3+3 ja erän molemmat maalit syöttäneellä Draisaitlilla 0+5.

Valitettavasti tahti hyytyi kolmanteen erään, eikä ottelussa nähty enää lisämaaleja. Näin ollen edellä olevat pistemäärät jäivät Oilersin tehoduon osalta voimaan.

McDavidia ja Draisaitlia kaikkein tehokkaimmin voitossa säestivät tehot 0+3 kerännyt Oscar Klefbom sekä kaksi maalia viimeistellyt Nugent-Hopkins.

Vaikka McDavidin ilta olikin kertakaikkisen uskomaton, ei se ollut poikkeuksellinen.

NHL:n historia tuntee nimittäin yhteensä 306 kertaa, kun yksi pelaaja on tehnyt kuusi pistettä tai enemmän. Sen sijaan 2000-luvun osalta kyseessä on hieman harvinaisempi suoritus, sillä yksittäisten pelaajien osalta kuuden tehopisteen otteluita oli nähty ennen tätä iltaa ainoastaan 19 ja 2010-luvulla ainoastaan kaksi.