schedule 22 joulukuun 2019 - 11:50

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi jäi Chicago Blackhawks -puolustaja Duncan Keithin hurjan niitin alle toisessa erässä.

NHL:n kärkipäähän lukeutuva Colorado Avalanche isännöi viime yönä Suomen aikaa pelatulla NHL-kierroksella Chicago Blackhawksia.

Ottelun ennakkoastelmista ei ollut pienintäkään epäselvyyttä: Avalanche lähti otteluun Läntisen konferenssin toiselta sijalta, Blackhawksin löytyessä puolestaan konferenssin häntäpäästä.

Kotijoukkue näyttikin hoitavan homman, kun Ryan Gravesin yhdellä ja Matt Calvertin kahdella osumalla ottelua lukemin 3-1, kun pelattuna oli kaksi erää. Vaan mitäpä vielä – Blackhawks pamautti kiekon neljä kertaa kotijoukkueen verkkoon viimeisten vajaan yhdeksän minuutin aikana ja näin ollen pisteet lähtivät huiman kirin myötä vierasjoukkueen matkassa Chicagoon.

Vieraiden ykköstähtenä hääri tehot 1+2 merkkauttanut kapteeni Jonathan Toews. Patrick Kane sekä Dominik Kubalik säestivät ykkössentteriään iskien tehot 1+1 mieheen ja Robin Lehner torjui vieraiden maalilla 28 kertaa.

Kaukalossa nähdyistä suomalaispelaajista sekä isäntien Mikko Rantanen että vieraiden Olli Määttä jäivät tehopisteittä. Avalanchen Joonas Donskoi sen sijaan alusti joukkueensa 1-0-maalin, joka syntyi aikaan 6:01.

Donskoi joutui kokemaan kaukalossa myös kovia.

27-vuotias suomalainen joutui nimittäin ottelun puolivälin krouvin tuntumassa Blackhawksin kokeneen Duncan Keithin hurjan, mutta erittäin tyylipuhtaan, p*rsetaklauksen kohteeksi. Donskoi osasi kuitenkin varautua nopeasti eteen tulleeseen tilanteeseen erinomaisesti, otti taklauksen vastaan juuri oikealla tavalla ja kykeni jatkamaan peliä välittömästi, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.