schedule 15 tammikuun 2020 - 08:23

Dallas Starsin Esa Lindell takoo tällä hetkellä tehopisteitä hurjalla tahdilla, vaikka häntä pidetään yleisesti ottaen duunariosaston pelaajana.

Esa Lindell on eittämättä yksi NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista.

Dallas Starsin suomalaispuolustaja tekee illasta toiseen pyyteetöntä työtä ja pimentää vastustajan kirkkaimmat tähdet, mutta valitettavan usein juuri tällainen työ jää ulkopuolisilta huomaamatta; Dallasissa Lindellin arvo tosin tiedostetaan ja kiitoksena siitä hänen kouraan lyötiin viime toukokuussa kuuden vuoden ja 34,8 miljoonan dollarin arvoinen jatkosopimus.

Aivan viime aikoina Lindell on kunnostautunut tasapainoisen oman pään pelaamisen ohella myös hyökkäyspäässä.

Stars nousi viime yön NHL-kierroksella vierasottelussa Colorado Avalanchea vastaan kahden maalin takaa-ajomatkalta rinnalle ja ohi: Nikita Zadorov ja Gabriel Landeskog olivat vieneet isännät avauserässä kahden maalin johtoon, molempien osuessa Nathan MacKinnonin syötöistä, mutta toisessa erässä Denis Guryanov kavensi Roope Hintzin esityöstä lukemiksi 1-2 ja Jason Dickinson tasoitti ottelun hieman yli viisi minuuttia ennen päätössummeria.

Lopulta illan juhlituksi sankariksi nousi Lindelle, joka täräytti ottelun voittomaalin jatkoajalla aikaan 61:54, Joe Pavelskin esityöstä. Samalla Stars, joka aloitti kautensa surkeasti, nousi Läntisessä konferenssissa toiselle sijalle.

Voittomaalista vastannut Lindell on ollut viime aikoina huimassa pistevireessä, kuten jo aiemmin todettua: hän on pelannut vuodenvaihteen jälkeen kuusi ottelua ja nakuttanut näissä erinomaiset tehot 1+7. Kuvaavaa Lindellin vireelle on se, että kauden aiemmissa 40 ottelussa hän teki pisteet 2+10=12.

Kaiken kaikkiaan Lindell on siis pelannut kuluvalla kaudella 46 ottelua, tehnyt niissä pisteet 3+17=20 ja itse asiassa hän on tällä hetkellä tehopisteiden osalta ennätysvauhdissaan. 25-vuotiaan suomalaispuolustajan henkilökohtainen piste-ennätys on viime kaudelta, kun hän teki 82 runkosarjaottelussa tehot 11+21=32.