schedule 17 lokakuun 2019 - 06:25
person Marko Ollonqvist

Gabriel Landeskogilta karmiva räpellys: Colorado Avalanchen täydellinen alku kauteen päättyi ruotsalaiskapteenin omaan maaliin.

Colorado Avalanche aloitti omalta osaltaan NHL-kauden 2019-2020 käytännössä ottaen täydellisesti, kun se voitti ensimmäiset viisi otteluaan.

Denveriläisiä viime yön NHL-kierroksella isännöinyt Pittsburgh Penguins puolestaan hävisi kauden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi, mutta peliin lähdettäessä joukkue oli kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Lähtökohdat otteluun olivat siis varsin selvät: jommankumman komea putki katkeaa.

Ottelun maalinteon aloitti vieraiden Matt Calvert reippaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, mutta Sidney Crosby tasoitti erän loppupuolella tekemällään Highlight reel -maalilla.

Toisessa erässä maaleja odoteltiin pitkään, mutta lopulta isäntien Jake Guentzel osui ajassa 35:30 ja vei Penguinsin 2-1-johtoon.

Avalanche tasoitti ottelun heti kolmannen erän alkajaisiksi, vajaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Nathan MacKinnon viimeisteli Mikko Rantasen upeasta lättysyötöstä. Sekä MacKinnon (3+6) että Rantanen (4+6) ovat toistaiseksi olleet tehopisteillä kauden jokaisessa ottelussa.

Lopulta ottelun voittajaa haettiin jatkoajalta. Avalanche sai loistavan mahdollisuuden venyttää kauden ensimmäisestä pelistä käynnistyneen voittoputkensa kuuteen otteluun, kun joukkue pääsi Brian Dumoulinin kaksiminuuttisen seurauksena ylivoimalle.

Ja Avalanche onnistui myös maalinteossa, mutta valitettavasti vain väärässä päässä. Penguinsin Brandon Tanev toimitti kiekon maalille ja jollain ihmeellä Gabriel Landeskog sai räpellettyä kiekon omaan maaliin.

Toki sen verran Landeskogin puolustukseksi täytyy sanoa, että kiekko pomppi, kun ruotsalainen yritti putsata sitä pois, mutta samaan aikaan kaiken oleellisen kertoo hänen turhautuminen maalin jälkeen – hän löi mailansa säpäleiksi pystytolppaan.

Näin ollen Penguins venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Avalanche on puolestaan kuuden ottelun pisteputkessa, mutta ei voittoputkessa.

Sensaatiomaista tulokaskautta Avalanchen alakerrassa pelaava puolustaja Cale Makarin pisteputki katkesi tähän iltaan ja näin ollen hänestä ei ollut nousemaan Marek Zidlickyn rinnalle jakamaan NHL-ennätystä (lue lisää täältä).