IIHF asetti Evgeny Kuznetsovin neljän vuoden kieltoon kokaiinin käytöstä.

VIDEO: IIHF asetti Evgeny Kuznetsovin neljän vuoden kieltoon – kärähti kokaiinista!

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF asetti Evgeny Kuznetsovin neljän vuoden kieltoon: tämä kärähti tämän vuoden MM-kisoissa kokaiinista.

IIHF tiedotti tänään, että se on hyllyttänyt seuratasolla Washington Capitalsia edustavan Evgeny Kuznetsovin neljäksi vuodeksi dopingrikkomuksesta, joka tapahtui Slovakiassa keväällä pelatuissa MM-kisoissa.

Tiedotteessa Kuznetsovin tarkennettiin kärähtäneen kokaiinista.

Jalkapallon huippusarjat täydessä vauhdissa:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Kielto käynnistyy takautuvasti: Kuznetsov antoi positiivisen näytteen 26. toukokuuta, ja kun hän ei vaatinut B-näytteen ottamista, kielto astui voimaan 13. kesäkuuta. Näin ollen Kuznetsov on seuraavan kerran edustuskelpoinen Venäjän maajoukkueessa 12. kesäkuuta, 2023.

IIHF:n päätös ei vaikuta suoraan Kuznetsovin NHL-peleihin ja hän on ottanut jo ensimmäiset askeleet itsenäisesti rikkeensä suhteen.

– Olemme saaneet täydellisen selostuksen IIHF:ltä. Toisin kuin IIHF:ssä, meillä kokaiinia ei nähdä suoritusta parantavana lääkkeenä. Sen sijaan meillä se nähdään huumausaineen väärinkäyttönä ja siihen liittyy pakollinen hoito, NHL:n varakomissaari Bill Daly kommentoi tiedotteessa.

– Meidän tiedossa on, että Herra Kuznetsov on vapaaehtoisesti hakenut apua NHL:n ja NHLPA:n tarjoamasta opetus- ja terapeutti-ohjelmasta ja on suostunut ohjelman vaatimiin säännöllisiin testeihin. Hän on myös suostunut tapaamaan Gary Bettmanin kanssa ja keskustelemaan tapahtuneesta ennen NHL-harjoitusleirien alkua.

– Emme kommentoi asiaa ja mahdollisia sanktioita tämän enempää ennen Bettmanin ja Kuznetsovin tapaamista.

Kuznetsov totesi puolestaan Washington Capitalsin julkaisemassa tiedotteessa seuraavaa:

– IIHF ilmoitti minulle hiljattain, että positiivisesta testistä kielletyn aineen suhteen, minut on hyllytetty kansainvälisestä jääkiekosta neljäksi vuodeksi. Olen tehnyt päätöksen hyväksyä tämä rangaistus. Maani edustaminen on ollut minulle aina lähellä sydäntäni, joten tätä neljän vuoden kieltoa on vaikea hyväksyä.

– Olen tuottanut pettymyksen niin monelle minulle tärkeälle ihmiselle, mukaan lukien perheelleni, joukkuekavereilleni ja ystävilleni. Siitä lähtien, kun piirsin ensimmäiset luistimenpiirtoni Washingtonissa jäähän, Washington Capitals -organisaatio ja fanit ovat olleet pelkästään loistavia minua ja perhettäni kohtaan. Voin todella pahoin petettyäni teidän luottamuksen.

– Tiedostan, että ainoa tapa voittaa teidät takaisin puolelleni on ottaa vastuu tilanteestani ja siitä, mitä jatkossa tapahtuu.

Nyt tapahtunut käry asettaa juuri MM-kisojen aikaan sosiaalisessa mediassa levinneen videon Kuznetsovista täysin uuteen valoon. Hän on videolla hotellihuoneessa ja siellä olevalla pöydällä on päivänselvästi kokaiinia.

Kuznetsov itse kommentoi tuolloin videon olevan yli vuoden vanha, ja ettei hänellä ole mitään tekemistä videolla näkyvän valkoisen jauheen kanssa.

27-vuotias venäläissentteri selitteli videota tuolloin seuraavasti:

– Olen nähnyt kyseisen videon internetissä. Minulla ei aina välttämättä ole mitään tekemistä ympärilläni tapahtuvien asioiden kanssa. En ole koskaan käyttänyt huumeita, eikä minulla ole mitään aihetta tehdä myöskään jatkossa niin. Jos ilmassa on jotain kysymysmerkkejä, olen valmis menemään testeihin, hän kertoi Sport-Expressille.

– Video on vuoden vanha. Se tapahtui vuonna 2018 Vegasissa, kun olimme voittaneet Stanley Cupin, joten sillä ei ole mitään tekemistä näiden tämän kevään MM-kisojen kanssa. Menin huoneeseen, jossa tiesin olevan joitain tuntemiani ihmisiä. Kun näin, mitä siellä oli meneillään – tuntematon nainen ja tuntemattomia aineita pöydällä – soitin ystävälleni ja lähdin sieltä niin nopeasti kuin mahdollista.

– Valitettavasti joku päätti tehdä jotain tällaista nyt, kun hävisimme MM-kisoissa. Minulla ei ole mitään salattavaa, joten tämä saa olla videon postanneen henkilön omallatunnolla.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa