Edmonton Oilersin James Neal teki neljä maalia New York Islandersin verkkoon: kyseessä oli ensimmäinen kerta hänen NHL-urallaan.

VIDEO: Mitä? Tämänhän piti olla kaikin puolin farssitreidi – James Neal teki neljä!

James Neal teki neljä maalia vierasottelussa New York Islandersia ja johdatti Edmonton Oilersin jo kauden kolmanteen voittoon, kolmessa ottelussa.

Mikä on tuo kaveri, joka liikkuu äärimmäisen sulavasti jäällä, ajaa maalille ja janoaa maaleja?

No, se on hyvin pitkälti se sama James Neal, jonka jokainen NHL:ää seuraava on oppinut viimeisten 12 kauden aikana tuntemaan – lukuun ottamatta katastrofaalisen huonoa viime kautta.

James Neal onkin opettanut jokaiselle, ettei yhden kauden perusteella tule tuomita ketään.

Ei etenkään, jos kyseessä on pelaaja, joka on iskenyt ensimmäisestä kymmenestä NHL-kaudestaan tehnyt jokaisella vähintään 20 runkosarjamaalia.

Ei, jos kyseessä on pelaaja, joka vielä kaudella 2017-18 teki 25 maalia.

Ei, jos kyseessä on pelaaja, joka kärsi läpi viime kauden loukkaantumisista, eikä päässyt missään vaiheessa kautta kunnolla vauhtiin.

Kun Edmonton Oilers ja Calgary Flames päättivät vaihtaa keskenään pelaajia, Nealin siirtyessä ensimmäisenä mainittuun ja Milan Lucicin jälkimmäiseen, monet puhuivat farssimaisesta treidistä; siksi, että molemmat olivat pelanneet farssimaiset kaudet.

Mutta viimeistään nyt kaikille on selvinnyt, että Oilers oli vaihtokaupan selkeä voittaja. Neal on nimittäin pelannut uudessa seurassaan nyt kolme ottelua ja naulannut niissä uskomattomat tehot 6+0.

Viime yön NHL-kierroksella Neal naulasi kiekon neljä kertaa New York Islandersin maaliin vieraskaukalossa. Hän teki ottelussa luonnollisen hattutempun, iskiessään ensiksi joukkueensa 1-1-tasoituksen ja sen jälkeen myös kaksi seuraavaa maalia. Lisäksi hän osui vielä päätöserässä, johdattaen joukkueensa 5-2-voittoon.

Oilersilta tehoilivat myös kaksi syöttöpistettä mieheen saalistaneet Leon Draisaitl, Oscar Klefbom ja Connor McDavid.

Vieraiden maalilla nähtiin ensimmäistä kertaa kuluvan kauden osalta Mikko Koskinen, joka torjui ottelussa 25 laukausta, ja antautui siis kaksi kertaa. Islandersin Leo Komarov merkkautti alivoimalla syöttöpisteen toiseen joukkueensa maaleista.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa