schedule 17 tammikuun 2020 - 06:55

Jesperi Kotkaniemi tappeli ensimmäistä kertaa NHL-urallaan ja yllätti totaalisesti jokaisen: hän ei jättänyt mitään palaa Robert Häggille.

Montreal Canadiensin ja Philadelphia Flyersin välisessä ottelussa nähtiin jotain täysin odottamatonta – etenkin lopputuloksen osalta.

Ja ei, nyt ei puhuta Canadiensin 4-1-vierasvoittoon päättyneen ottelun lopputuloksesta, vaan Jesperi Kotkaniemen NHL-uran ensimmäisestä tappelusta ja siitä, miten hän pieksi Flyersin ruotsalaispuolustaja Robert Häggin.

Kotkaniemen tekeminen tappelussa oli melkoisen vakuuttavaa. Hän viskoi iskuja ruotsalaiseen hurjalla tahdilla, eikä joutunut ottamaan itse ainoatakaan iskua vastaan. 188-senttinen ja 93-kiloinen Hägg ei ollut myöskään tapellut aiemmin NHL-urallaan, mutta hänet tunnetaan kohtalaisen fyysistä peliä pelaavana peruspuolustajana.

Tappelu sai alkunsa Häggin painavasta pommista Canadiens-tulokas Ryan Poehlingiin. Kotkaniemi suivaantui näkemästään ja sen jälkeen mentiin.

Lopputuloksena oli se, että Häggille tuomittiin tilanteesta viisiminuuttinen tappelusta ja Kotkaniemi sai puolestaan niin ikään tappelusta tulleen viisiminuuttisen ohella 2+10 minuutin rangaistuksen tappelun aloittamisesta. Tappelu päättyi, kun Kotkaniemi menetti tasapainonsa lyöntinsä seurauksena.

Tappelu nähtiin päätöserän alkajaisiksi, Canadiensin johtaessa tuossa vaiheessa ottelua lukemin 3-1, ja kanadalaisseura kesti tilanteesta seuranneen alivoiman – voittaen ottelun siis lopulta lukemin 4-1.

Kotkaniemi ei yltänyt ottelussa tehopisteille, mutta Artturi Lehkonen sen sijaan onnistui maalinteossa, iskien toisen erän alkajaisiksi taululle 3-1-lukemat. Ottelun toiseen erään lähdettiin 1-1-tasatilanteesta, mutta Canadiens iski kaksi maalia aikavälillä 22:08-22:19 eli 11 sekunnin sisään.

Vieraiden ykköspistemiehinä ottelussa häärivät tehot 1+2 iskenyt Tomas Tatar, kolme maalia alustanut Phillip Danault sekä kaksi maalia viimeistellyt Ilya Kovalchuk.