Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi teki historiaa, kun hän osui kahdesti pudotuspeliottelussa Philadelphia Flyersia vastaan.

VIDEO: Jesperi Kotkaniemi teki historiaa – huippuiskussa Flyersia vastaan!

Montreal Canadiens ei jättänyt Philadelphia Flyersille mitään palaa joukkueiden toisessa kohtaamisessa ja samalla kahdesti osunut Jesperi Kotkaniemi teki historiaa.

Vaikka Montreal Canadiens oli monien mielestä lievästi niskan päällä Philadelphia Flyersia vastaan pelattavan pudotuspelisarjan ensimmäisessä ottelussa, torjui Carter Hart oranssipaidoille 2-1-voiton.

Eilisiltana pelatussa toisessa ottelussa Canadiens ei kuitenkaan jättänyt mitään arvailujen varaan.

Kanadalaisseura tulitti taululle tylyt 5-0-lukemat ja etenkin ottelun avauserässä Flyers oli suorastaan käsittämättömällä tavalla Canadiensin jaloissa; voikin oikein luvalla sanoa, että toinen joukkueista ilmestyi kaukaloon ja toisesta ei ollut nähtävillä kuin varjo.

Canadiensin suurimpiin sankareihin lukeutui nollapelin pelanneen Carey Pricen ohella suomalaisnuorukainen nimeltä Jesperi Kotkaniemi. 20-vuotias Kotkaniemi iski joukkueensa toisen ja neljännen osuman, minkä myötä hän kasvatti pudotuspelien maalisaldonsa kuuden pelatun ottelun jälkeen jo neljään.

Samalla hän teki Montreal Canadiensin mittapuulla historiaa. Meneillään olevat pudotuspelit ovat hänen NHL-uransa ensimmäiset ja ikää on vasta 20 vuotta; tuolla maalisaldollaan Kotkaniemi nousi alle 21-vuotiaiden pelaajien osalta Canadiensin kaikkien aikojen pudotuspelien maalipörssissä jaetulle neljännelle sijalle, sellaisen nimen kuin Henri Richardin rinnalle. Koska Kotkaniemi täyttää 21 vuotta vasta heinäkuussa, on hänellä erinomainen mahdollisuus kivuta todella korkealle kyseisessä tilastossa, sillä edellä ovat enää vain Claude Lemieux (10 maalia), Stephane Richer (7 maalia) ja Shayne Corson (6 maalia).

Kotkaniemen pelaaminen oli jälleen uskomattoman upeaa katseltavaa hänen kahden suunnan tekemisensä osalta, unohtamatta fyysistä peliä: hänelle kirjattiin ottelussa kuusi taklausta. Kotkaniemellä on nyt kasassa yhteensä 26 taklausta, mikä on kaikista NHL-pelaajista viidenneksi eniten.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa