schedule 8 marraskuun 2019 - 06:57

Joonas Donskoille hattutemppu! Colorado Avalanche takoi 6 maalia 8 minuuttiin, mikä oli denveriläisseuran ennätys, ja luisteli Nashville Predatorsin yli.

Colorado Avalanche oli todella tyly isäntä vieraaksi saapuneelle Nashville Predatorsille.

Avauserän jälkeen tilanne oli Avalanchelle 2-1, mutta toisessa erässä alkoi sitten tapahtua oikein huolella. Kotijoukkue tehtaili aikavälillä 25:26-33:26 – siis tasan kahdeksan minuutin aikana – Predators-maaliin peräti kuusi kertaa, eikä ottelun voittajasta ollut sen jälkeen pienintäkään epäselvyyttä.

Näistä maaleista kolme päästi Pekka Rinne, joka antautui ottelussa yhteensä viisi kertaa, ja hänen tilalleen ajassa 26:57 vaihdettu Juuse Saros päästi taakseen näistä historiallisista maaleista kolme.

Historiallisia ne olivat siksi, ettei Avalanche/Quebec Nordiques ole koskaan aiemmin seurahistoriansa aikana tehnyt yhtä nopeasti kuutta maalia: edellinen ennätys oli 8:08 ja tuolloin veljekset Peter Stastny & Anton Stastny tekivät ottelussa Washington Capitalsia vastaan kahdeksan tehopistettä mieheen.

Näistä viime yön kuudesta pikamaalista kaksi teki suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi.

Donskoi ohitti ensiksi Rinteen ajassa 25:26 ja hän myös päätti tuon kuuden maalin rupeaman tasan kahdeksan minuuttia myöhemmin, Saroksen selän taakse.

Lopulta Avalanche marssi ottelussa 9-4-murskavoittoon ja mikä parasta – Donskoi iski myös ottelun viimeisen maalin, viimeistellen näin NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

27-vuotiaan suomalaisen kolmas osuma syntyi aikaan 57:53, ylivoimalla, ja minkälaisella suorituksella: Donskoi punnersi väkisin kahden puolustajan välistä läpi ja iski huikean osuman.

Kesällä San Jose Sharksin taakseen jättänyt ja Avalanchen kanssa vapaana pelaajana nelivuotisen sopimuksen solminut Donskoi on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 16 ottelua ja tehnyt niissä mukavat tehot 8+3=11; alkukauden perusteella onkin helppo todeta, että siirto uusiin maisemiin on ollut juuri se piristysruiske Donskoin uralle, jonka hän tarvitsi.

Donskoi ei onnistunut edelliseen kolmeen otteluun maalinteossa, joten ketsuppipullo räjähti Predatorsia vastaan auki oikein huolella.