schedule 3 elokuun 2020 - 07:41

Joonas Korpisalolla unelmadebyytti pudotuspeleissä: ykkösvahdin aseman itselleen napannut suomalaisvahti nollasi Toronto Maple Leafsin.

Alkukauden perusteella Joonas Korpisalo olisi ehdottomasti ollut Columbus Blue Jacketsin aloittava maalivahti pudotuspeleissä, mistä kertoo muun muassa valinta NHL:n All Star -tapahtumaan. Hän kuitenkin loukkaantui juuri ennen All Star -taukoa ja hänen paikkansa ykkösvahtina ottanut Elvis Merzlikins oli kertakaikkisen loistava ohiolaisseuran tolppien välissä.

Merzlikins lähti siis koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen käynnistyneelle Blue Jacketsin harjoitusleirille hienoisessa etulyöntiasemassa. Korpisalo oli kuitenkin kykeneväinen kääntämään vaakakupin omaan suuntaan niissä määrin, että hänet nimettiin aloittavaksi maalivahdiksi ensimmäiseen Play In -ottelusarjan peliin Toronto Maple Leafsia vastaan.

Blue Jackets vei erittäin tasaisen väännön lopulta nimiinsä 2-0-lukemin. Sinitakkien ei siis todellakaan tarvinnut katua maalivahtivalintaansa ottelun jälkeen, Korpisalon pysäytettyä pudotuspelidebyytissään kaikki kohtaamansa 28 laukausta, ja on päivänselvää, ettei John Tortorellan johtaman valmennusjohdon tarvitse millään muotoa pohtia aloittavaa maalivahtia myöskään seuraavaan otteluun.

Korpisalo oli kaikkein kovimmassa “kiekkosateessa” avauserässä, jonka aikana hän pysäytti 11 laukausta. Erä oli hienoisesti Maple Leafsin, joten 26-vuotias suomalainen oli tärkeä lenkki avauskaksikymppisen aikana. Toinen erä oli puolestaan Blue Jacketsin, sillä joukkue vei laukaukset 14-8. Maaleja ei kuitenkaan edelleenkään nähty.

Kolmannessa erässä panokset olivat siis kovat ja lopulta Blue Jackets veti Korpisalon johdolla pidemmän korren. Joukkue oli hienoisesti niskan päällä ja Cam Atkinson iski ottelun voittomaalin heti erän alkuun, ajassa 41:05. Ottelun viimeiseksi maaliksi jäänyt 2-0-maali oli puolestaan Alexander Wennbergin käsialaa.

Korpisalon illan ehdottomasti komein torjunta nähtiin toisen erän loppupuolella, kun Auston Matthews pääsi laukomaan suoraan syötöstä – parhaasta maalintekosektorista – ja “Korppi” otti kylmän viileän hanskatorjunnan.