schedule 10 elokuun 2020 - 06:37
person Marko Ollonqvist

Joonas Korpisalolle jo toinen nollapeli tämän kevään NHL:n pudotuspeleissä: suomalaisvahti on pelannut NHL-urallaan vasta neljä pudotuspeliottelua.

Columbus Blue Jackets on siitä kiitollisessa asemassa, että sillä on kaksi erittäin hyvää maalivahtia.

Play In -ottelusarjaan ykkösvahtina lähti Joonas Korpisalo, joka piti heti pudotuspelidebyytissään maalinsa puhtaana. Seuraavassa ottelussa nollapeliputki ylsi lähes 100 minuuttiin eli aivan toisen erän loppupuolelle, mutta lopulta Maple Leafs oli tuossa ottelussa parempi. Kolmannessa pelissä suomalaisvahdilla oli puolestaan vaikeampaa ja hänet vaihdettiin 0-3-maalin jälkeen pois maaliltaan. Tilalle luisteli Elvis Merzlikins, joka johdatti huippuotteillaan Blue Jacketsin 4-3-kirivoittoon.

Neljännessä pelissä Merzlikinsillä oli mahdollisuus napata ykkösvahdin tontti itselleen ja hän onnistuikin pitämään maalinsa puhtaana yli 55 minuutin ajan, Blue Jacketsin johtaessa peliä tuossa vaiheessa 3-0. Sen jälkeen nähtiin kuitenkin koko joukkueen romahdus, Merzlikins mukaan lukien, ja Maple Leafs nousi huimaan 4-3-kirivoittoon jatkoerässä.

Viime yönä Suomen aikaa luvassa oli siis niin sanottu kuoleman peli, jossa voittaja jatkaa varsinaisten pudotuspelien 1. kierrokselle ja häviäjä suuntaa puolestaan kesä-/syyslomalle ja NHL Draft Lotteryyn.

Tuossa hetkessä, kun Blue Jackets pohti maalivahtivalintaansa, kaksi erinomaista maalivahtia ja heidän molempien peluuttaminen kääntyi hieman itseään vastaan: molemmilla oli hieman heikompi peli alla ja Maple Leafsilla oli momentum.

Lopulta valinta osui Korpisaloon ja se meni niin nappiin kuin vain olla ja voi. Suomalaisvahti pysäytti ottelussa kaikki kohtaamansa 33 laukausta ja osoitti näin ollen uskomattoman henkisen vahvuutensa pelaamalla nollapelin tällaiseen paikkaan.

Korpisalo oli etenkin toisessa ja kolmannessa erässä joukkueensa kantava voima, pysäyttäen näiden erien aikana yhteensä 27 laukausta.

Ottelun voittomaalista vastasi ajassa 6:29 osunut puolustaja Zach Werenski. Liam Foudy iski puolestaan NHL-uransa ensimmäisen maalin ajassa 51:40 ja Nick Foligno sinetöi 3-0-loppulukemat tyhjään maaliin, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 23 sekunnin verran.

Blue Jackets kohtaa pudotuspelien 1. kierroksella Tampa Bay Lightningin, jonka se shokeerasi viime vuoden pudotuspeleissä suoraan voitoin 4-0; Lightning oli tuolloin runkosarjan ylivoimainen ykkönen.