Joukkuekaverit yrittävät tavata Jesperi Kotkaniemen nimen - varsin huonolla menestyksellä, Max Domia lukuun ottamatta.

VIDEO: Koominen! Joukkuekaverit yrittävät tavata Jesperi Kotkaniemen nimen

Montreal Canadiensin julkaisema video on melkoisen koomista katseltavaa ja kuunneltavaa, kun joukkuekaverit yrittävät tavata Jesperi Kotkaniemen nimen.

Suomalaispelaajien nimet ovat pääsääntöisesti todella vaikeita lausuttavia pohjoisamerikkalaisille, sillä suomen kieli eroaa melkoisesti esimerkiksi englannin kielestä.

Tästä saatiin oiva esimerkki, kun Chicago Blackhawks ilmoitti kuluvan syksyn harjoitusleirillä lähettäneensä pelaajia AHL:ään. Mukana listalla oli Mikael Hakkarainen ja hänen nimensä perässä oli suluissa kirjoitettu, miten suomalaispelaajan nimi tuli lausua.

Ei ole ollenkaan liioiteltua sanoa, että ohje meni todella pahasti vihkoon (lue uutinen täältä).

Jesperi Kotkaniemen nimi kuuluu listalle, joka on kaikin mahdollisin tavoin äärimmäisen vaikea kaikille muille kuin suomalaisille. Siksi olikin aivan mahtavaa nähdä, kun Montreal Canadiens lähti kysymään pelaajiltaan, miten Kotkaniemen nimi tavataan.

Lopputulos oli odotetusti melkoisen koomista katseltavaa ja ennen kaikkea kuunneltavaa:

Videolla ensimmäisenä vuoroon pääsi slovakkipelaaja Tomas Tatar, joka kauhisteli jo ennen yritystään edessään odottanutta tehtävää, nauraen samalla makeasti.

– Ei hyvä Jumala!

Tatar sai putkeen oikein ainoastaan kaksi ensimmäistä kirjainta ja sen jälkeen lähdettiin hakoteille; myös kirjaimia jäi puuttumaan.

Brendan Gallagher pääsi lähelle, sillä hänellä meni ainoastaan yksi kirjain väärin, mutta Carey Pricen yritys oli puolestaan aivan onneton, kuten myös Jeff Petryn.

Loppuun saatiin kuitenkin yksi onnistuminen, kun laskuista jätetään pois videolla olleet Joel Armia ja Kotkaniemi itse: täydellisen vastauksen tarjoili nimittäin Max Domi. Ehkä kyse oli hänen kohdallaan sitten siitä, että hänen isänsä Tie Domi on Teemu Selänteen hyvä ystävä.

Kaiken kaikkiaan yrittäjiä oli, suomalaisia lukuun ottamatta, seitsemän ja heistä siis ainoastaan yksi osasi tavata Kotkaniemen nimen.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa