Nashville Predatorsin Juuse Saros nollasi NY Islandersin ja jatkoi näin ollen vahvaa menoaan kalenterivuoden 2020 osalta.

VIDEO: Tulikuuma Juuse Saros nollasi NY Islandersin – torjui 31 kertaa!

Tulikuuma Juuse Saros on noussut Nashville Predatorsissa ykkösvahdiksi ohi Pekka Rinteen: viime yönä hän nollasi NY Islandersin.

Vielä alkukaudesta asetelma näytti pysyvän ennallaan.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne aloitti NHL-kauden 2019-2020 hurjassa vireessä, mutta hiljalleen joukkueen kokonaisvaltainen tekeminen alkoi sakkaamaan ja se näkyi myös kokeneen suomalaisen otteissa sekä tilastoissa.

Rinne pelaa tällä hetkellä selkeästi NHL-uransa heikointa kauttaan ja hänen torjuntatilastonsa 33 ottelusta ovat 89,50/3.11; lokakuun viimeisestä päivästä katsottuna Rinteen torjuntaprosentti on luvattoman heikko 88,11.

Hiljalleen torjuntavastuu on siirtynyt pitkään Rinteen kakkosvahtina toimineelle Juuse Sarokselle, sillä vuodenvaihteen jälkeen hän on kyennyt torjumaan joukkueelleen enemmän voittoja. Saroksen torjuntaprosentti on ollut toistaiseksi kalenterivuoden 2020 aikana 93,10 – siinä, missä Rinteen vastaava on ollut 89,80.

Juuri nyt Saros siis pelaa täysin ansaitusti enemmän otteluita kuin Rinne, vaikkakin kaksikon starttien määrässä ei viime aikojen tilastoista huolimatta ole juurikaan heittoa.

Kuluvalla kaudella päävalmentaja Peter Lavioletten irtisanonut ja edelleen omaa peliään hakeva Predators oli viime yönä murskaava isännöidessään New York Islandersia. Joukkue takoi tulostaululle tylyt 5-0-voittolukemat, hattutempun iskeneen Craig Smithin johdolla, ja Saros torjui isäntien maalilla kaikki kohtaamansa 31 laukausta.

– Totta kai se auttaa aina pääsemään paremmin rytmiin, kun pääset pelaamaan enemmän, joten se on hyvä juttu, Saros kommentoi toimittajille ottelun jälkeen.

Kyseessä oli Saroksen toinen nollapeli kahdeksaan viime otteluun ja ylipäätään toinen koko kuluvan kauden osalta.

Tässä vielä parhaita paloja Saroksen iltapuhteesta:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa