schedule 4 joulukuun 2019 - 05:46

Kaapo Kähkönen oli tehdä maalin: hän on edelleen voittamaton NHL:ssä, kun hän johdatti Minnesota Wildin 4-2-voittoon Florida Panthersista.

Suomalaisvahti Kaapo Kähkönen ottaa selkeästi kaiken mahdollisen irti Devan Dubnykin valitettavasta poissaolosta.

Kähkönen teki NHL-debyyttinsä marraskuun loppupuolella New Jersey Devilsiä vastaan, ottelun päättyessä Wildin 3-2-vierasvoittoon. Kähkönen torjui tuossa ottelussa 32 kertaa.

Alex Stalock pelasi Wildin kaksi viime ottelua, mutta viime yönä hänelle annettiin huilivuoro ja Kähkönen päästettiin jälleen irti vieraskaukalossa.

Alku ei sujunut Wildilta aivan optimaalisella tavalla, sillä ensiksi Aleksander Barkov osui ylivoimalla aikaan 9:54 ja reippaat viisi minuuttia ennen erätaukoa Jonathan Huberdeau vei isännät kahden maalin johtoon.

Wildilla ei avauserässä ollut juurikaan maalipaikkoja ja Panthers veikin ensimmäisen kaksikymppisen laukaukset nimiinsä lukemin 13-5, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0-lukemissa.

Toisessa erässä Panthers oli entistä dominoivampi, mutta Kähkönen oli huimassa vireessä ja tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden tulla mukaan otteluun. Sen Wild myös teki: ensiksi Jason Zucker kavensi aikaan 29:26 ja kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Mats Zuccarello tasoitti ottelun.

Kähkönen torjui toisessa erässä huimat 19 kertaa, eikä antautunut kertaakaan.

Päätöserässä nähtiin varsin avointa peliä, Panthersin viedessä erän laukaukset nimiinsä 14-12. Maalinteossa kunnostautui kuitenkin ainoastaan vierasjoukkue. NHL-uransa toisen maalin viimeistellyt Carson Soucy iski ottelun voittomaalin ajassa 44:49 ja Luke Kunin viimeisteli Wildin 4-2-voittolukemat tyhjään maaliin 61 sekuntia ennen päätössummeria.

Kähkönen on edelleen voittamaton NHL-jäillä, voitettuaan molemmat pelaamansa kaksi ottelua. Hän teki 44 torjunnallaan Wildin seuraennätyksen: koskaan aiemmin Wildin tulokasvahti ei ole torjunut yhtä montaa kertaa ottelussa.

Samalla Kähkösestä tuli viides maalivahti Wildin seurahistoriassa, joka on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan Wild-paidassa. Samaan ovat pystyneet myös Niklas Bäckström, Matt Hackett, Josh Harding ja Anton Khudobin.

23-vuotias suomalaisvahti oli lähellä tehdä ottelussa myös maalin, kun Panthers haki tasoitusosumaa ilman maalivahtia. Toki kiekko lipui ehkä noin metrin verran ohi tyhjän Panthers-maalin, mutta tuolta etäisyydeltä ja tuolta paikalta yritystä voidaan kutsua läheltä piti -tilanteeksi.

– Häntä ei kyllä huimaa mikään: peli on 3-2 ja hän yrittää tehdä maalin. Hän vain päätti yrittää sitä, päävalmentaja Bruce Boudreau naureskeli Fox Sportsin haastattelussa ottelun jälkeen.

Haastattelija muistutti Boudreauta siitä, että Kähkönen on tehnyt kolme maalia Suomessa pelatessaan.

– Niin olen kuullut, huvittunut Boudreau päätti.