Minnesota Wildin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen voitti NHL-debyyttinsä: hän torjui 32 kertaa vierasottelussa New Jersey Devilsiä vastaan ja pelasi erittäin hyvän ja tasapainoisen ottelun.

VIDEO: Jes! Kaapo Kähkönen voitti NHL-debyyttinsä – nollasi Taylor Hallin!

Kaapo Kähkönen voitti NHL-debyyttinsä! Suomalaisvahti päästettiin ensimmäistä kertaa NHL:ssä irti vierasottelussa New Jersey Devilsiä vastaan.

Minnesota Wild on tällä hetkellä ilman ykkösvahtiaan, Devan Dubnykia, joka on toistaiseksi sivussa tositoimista henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Edellisissä neljässä ottelussa joukkueen maalilla nähtiin Alex Stalock, joka on itse asiassa ollut kuluvalla kaudella pelillisesti Dubnykia parempi, mutta viime yön NHL-kierroksella hänelle annettiin huilivuoro.

Tämä tarkoitti sitä, että NHL:ään kutsuttu Kaapo Kähkönen pääsi ensimmäistä kertaa NHL-urallaan tositoimiin, kun Wild matkasi New Jersey Devilsin vieraaksi.

Kähkösen tekeminen oli avauserän aikana hieman hermostunutta, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin hän vaikutti olevansa kotonaan myös NHL-kaukalossa.

Wild siirtyi 1-0-johtoon ajassa 5:30, kun Zach Parise osui ylivoimalla. Devils tuli kuitenkin tasoihin ajassa 12:44, joka oli seurausta selkeästä tuomarivirheestä, Wayne Simmondsin pelattua kiekkoa korkealla mailalla. Maalintekijänä kunnostautui NHL-uransa avausmaalin tehnyt Jesper Boqvist ja kiekko näytti osuneen matkalla vähintään yhteen pelaajaan.

Devilsin tasoitusmaalista kertoo kaiken oleellisen sen, että maalin hyväksymistä käytiin pahoittelemassa ensimmäisellä erätauolla Wild-päävalmentaja Bruce Boudreaulle, NHL:n toimesta.

Hieman ottelun puolivälin jälkeen Josh Greenway vei vieraat takaisin johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Devils pääsi pelaamaan ylivoimalla ja heti ylivoiman alkuun Devils-tähti Taylor Hallille tarjoutui loistopaikka tasoittaa ottelu Nikita Gusevin erinomaisesta poikittaissyötöstä. Kähkönen kuitenkin luki tilanteen erinomaisesti ja venyi ehdottomasti ottelun parhaaseen torjuntaansa (tilanne nähtävillä videolta kokonaisuudessaan kohdasta 5:20 alkaen).

Lopulta Devils onnistui tasoittamaan ottelun samaisen ylivoiman aikana, kun Kyle Palmieri pääsi siirtämään lähietäisyydeltä kiekon ohi voimattoman suomalaisvahdin.

Ottelun seuraava maali nähtiin päätöserässä, kun Ryan Suter iski ajassa 43:00 vieraat kolmatta kertaa johtoon. Joukkue onnistui pitämään johtoasemastaan kiinni loppuun saakka – toisin kuin kahdessa edellisessä ottelussa, jotka se hävisi molemmat jatkoajalla – ja näin ollen Kähköselle kirjattiin heti hänen NHL-debyytissään myös NHL-uran avausvoitto.

Kaiken kaikkiaan Kähkönen venyi ottelussa kiekon eteen 32 kertaa ja hän sai vuolaat kehut Boudreaulta ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– En havainnut hänen tekemisessään minkäänlaista hermostuneisuutta. Harjoituskaudella Winnipeg Jetsiä vastaan hän oli hermostunut ensimmäisten laukausten aikana ja uskon, että se kokemus auttoi häntä paljon.

– Hän on pelannut tällä kaudella paljon Iowassa (AHL:ssä), eikä mikään tuntunut horjuttavan häntä tänään. Ensimmäistä maalia ei olisi tullut hyväksyä ja toinen maali oli oikea pelitilannemaali. Olin todella tyytyväinen hänen irtokiekkokontrolliinsa ja siihen, miten hän pelasi kiekkoa.

Wild on tällä hetkellä seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Tässä vielä Devils-Wild-ottelun parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa