schedule 3 tammikuun 2020 - 07:09

Kaapo Kakon pitkä maaliton piina päättyi viime yönä Suomen aikaa pelatulla NHL-kierroksella, kun hän tehoili Calgary Flamesin vieraana.

Kun nuori pelaaja varataan NHL:ään aivan ensimmäisten pelaajien joukossa, odotukset ovat välittömästi infernaaliset.

Ja sitten, kun ne infernaaliset odotukset eivät täysin toteudu ja pelaajan otteet kaukalossa ailahtelevat, kritiikkiryöppy on käsittämätön: niin faneilta, kriitikoilta kuin myös asiantuntijoilta tuntuu unohtuvan se tosiasia, että kyseessä on äärimmäisen nuori kaveri, joka vasta opettelee asioita – etenkin, jos hän on siirtynyt Pohjois-Amerikasta Eurooppaan, mikä tarkoittaa pieneen kaukaloon ja täysin erilaiseen kulttuuriin tottumista.

Tämä edellä mainittu on ollut tilanne Kaapo Kakon kohdalla ja lisämausteena on vielä New York Rangersin kaltaisessa Original Six -seurassa pelaaminen, jossa paineet ovat aivan eri tasolla kuin vaikkapa Carolinassa tai Floridassa.

On totta, että Kakon pelaaminen on ollut viime aikoina todella vaisua, maaliton putki ehti venyä yli puolentoista kuukauden mittaiseksi, tehopisteitä tuon maalittoman jakson (19 ottelua) aikana syntyi “vain” 0+6, tehotilasto oli -5 ja ajoittain hän on löytänyt itsensä istumasta terveenä katsomosta, mutta tällaiset putket kuuluvat nuoren pelaajan kehityskäyrään.

Ja niin kuuluu myös niiden päättyminen.

Kakon kohdalla tämä maaliton kurimus päättyi viime yön NHL-kierroksella Calgary Flamesin vieraana, kun nuori suomalaislaituri oli mukana kahdessa joukkueensa kolmesta maalista ja iski tehot 1+1.

Flames karkasi ensimmäisten reippaan seitsemän minuutin aikana 2-0-johtoon Johnny Gaudreaun ja Mikael Backlundin maaleilla, joista jälkimmäinen osui kahden miehen alivoimalla, mutta Rangers tuli vauhdilla tasoihin, kun sekä Jacob Trouba että Filip Chytil osuivat samaisen erikoistilanteen aikana.

Näistä ylivoimamaaleista Kakko toimi jälkimmäisessä ykkössyöttäjänä.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin isäntien 3-2-johtolukemista, kun Derek Ryan osui vielä avauserässä, mutta Rangers tuli tasoihin, kun Kakko päätti pitkän maalittoman putkensa ajassa 25:46. Kakko ui kiekollisena B-pisteiden takakaarien väliin ja. antoi napakan rannarinsa laulaa.

Sean Monahan osui muutamaa minuuttia myöhemmin ja tämä jäi itse asiassa ottelun viimeiseksi maaliksi, sillä lisäosumia ei nähty enää ottelun jälkimmäisen puoliskon aikana. Näin ollen pisteet jäivät Calgaryyn lukemin 4-3, mutta Kakolle ilta oli joka tapauksessa melkoinen helpotus, minkä näki myös hänen tuuletuksestaan.

Kakko on nyt pelannut NHL-tulokaskaudellaan 36 ottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 7+9=16.