schedule 20 huhtikuun 2019 - 05:32

Kasperi Kapanen löysi vihdoin tehonsa ja vireensä, kun Toronto Maple Leafs haki vieraskaukalosta äärimmäisen tärkeän voiton lukemin 2-1.

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä pelasi eittämättä NHL-uransa parhaan runkosarjan, kun hän tehtaili 78 ottelussa ennätyspisteensä 20+24=44.

Runkosarjan loppupuolella suomalaislaiturin tekeminen ei ollut kuitenkaan parhaalla mahdollisella tasolla, kiitos maaliskuussa tulleen aivotärähdyksen, joka piti hänet sivussa tositoimista puolisentoista viikkoa: hän teki siitä toivuttuaan kauden kymmenessä viimeisessä runkosarjaottelussa tehot 1+1.

Myös pudotuspeleissä meno on ollut hieman tahmeaa: ensimmäisten neljän Boston Bruinsia vastaan pelatun ottelun jälkeen hänellä ei ollut tilillä pistettäkään ja tehotilasto näytti lukemaa -1.

Yrityksen puutteesta Kapasta ei voinut kuitenkaan syyttää, sillä hän laukoi neljässä ottelussa kiekon 11 kertaa Tuukka Raskia kohti.

Lopulta yritys ja periksiantamattomuus myös palkittiin, kun Kapanen löysi tehonsa ja vireensä Bruinsia vastaan pelattavan ottelusarjan viidennessä ottelussa.

Ensiksi hän oli alustamassa Auston Matthewsin enemmän kuin kyseenalaisen 1-0-osuman (lue lisää ja katso video täältä), toimien vajaata kymmentä minuuttia ennen päätössummeria syntyneen 1-0-maalin kakkossyöttäjänä.

Paria minuuttia myöhemmin – tarkalleen ottaen aikaan 53:45 – Kapanen osui itse ja siirsi joukkueensa 2-0-johtoasemaan, ohittaen Tuukka Raskin.

Samalla Kapanen vastasi myös ottelun voittomaalista, sillä Bruins onnistui kaventamaan vielä viimeisellä minuutilla loppulukemiksi 1-2.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!