Montreal Canadiensin Keith Kinkaid nappasi karanneen kiekon ilmasta, esittäessään huikean Hasek-torjunnan.

VIDEO: Keith Kinkaidilta mieletön Hasek-torjunta – nappasi vielä karanneen kiekon ilmasta!

Montreal Canadiensin kakkosmaalivahti Keith Kinkaid nappasi karanneen kiekon ilmasta, kun hän esitti huikean Dominik Hasek -torjunnan.

NHL-kausi 2019-2020 on pitänyt jo nyt sisällään kertakaikkisen maagisia torjuntoja, vaikka kausi on vanhentunut useimpien joukkueiden osalta vasta alle kymmenen ottelun verran.

Minnesota Wildin Devan Dubnyk esitti heti alkukaudesta upean Dominik Hasek -torjunnan Mikael Granlundin laukauksen edessä (katso video täältä) ja hieman myöhemmin Philadelphia Flyersin Carter Hart venyi torjuntaan, jota on kutsuttu monien toimesta jopa yhdeksi kaikkien aikojen hienoimmista (katso video täältä).

Nyt tuolla samalla listalla paikkansa ansaitsee eittämättä myös Montreal Canadiensin Keith Kinkaid.

Kesän aikana Helsingin Jokereihin siirtyneen Antti Niemen Montreal Canadiensin kakkosvahtina korvannut Kinkaid oli torjuntavuorossa, kun kanadalaisseura matkasi Minnesota Wildin vieraaksi.

Tuloksellisesti jokainen Canadiens-pelaaja haluaa varmasti unohtaa pelin mahdollisimman nopeasti, sillä kotijoukkue Wild oli kirvelevästi parempi lukemin 4-3, mutta ainakin Kinkaidilla jäi mieleen varmasti yksi torjunta, jota hän ei hevillä unohda.

Wildin Jason Zucker pääsi yrittämään maalintekoa pitkästä poikittaissyötöstä, mutta Kinkaid venyi huikeaan Hasek-torjuntaan ja kaiken kukkuraksi nappasi kesken torjunnan karkuteille lähteneen kiekon uudelleen ilmasta kiinni.

Torjunta oli niin hieno, että se sai huilivuorossa olleen Carey Pricen puhaltelemaan ja myhäilemään vaihtopenkillä, Kinkaid itse puolestaan katseli hidastuskuvia valotaululta ja Kinkaidin uhriksi joutunut Zucker kävi hämmästyneen hymyilynsä ohella napauttamassa Canadiens-vahtia patjoille.

Wild piti ottelun voitollaan huikean putkensa elossa: joukkue on voittanut jokaisen Canadiensia vastaan pelaamansa kotiottelun sitten marraskuun 1. päivän, 2013. Voittoputki Canadiensia vastaan on nyt siis seitsemän ottelun mittainen ja jokainen näistä voitoista on tullut kaiken kukkuraksi varsinaisella peliajalla.

Viime yönä tuo putki oli tosin lähellä päättyä, sillä Canadiens johti ottelua 2-1- ja 3-2-lukemin, mutta Wild tuli molemmilla kerroilla rinnalle ja lopulta myös ohi.

Wildin yksi suurimmista sankareista oli tehot 0+2 summannut Mikko Koivu. Suomalaiskonkari, joka joutui olemaan polvileikkauksen vuoksi toipilaana käytännössä ottaen helmikuusta syyskuuhun saakka, on tehnyt kuluvalla kaudella kahdeksaan pelaamaansa otteluun tehopisteet 0+4; toisin sanoen 36-vuotias Wild-kippari tuplasi pistesaldonsa viime yön NHL-kierroksella.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa