McDavid & Draisaitl -duo nousi Kurri & Gretzky -tutkaparin rinnalle!

VIDEO: Connor McDavid & Leon Draisaitl -duo nousi Kurri & Gretzky -kaksikon rinnalle!

Edmonton Oilersin McDavid & Draisaitl -duo nousi Kurri & Gretzky -kaksikon rinnalle, mikä on kertakaikkisen uskomaton saavutus.

Wayne Gretzky ja Jari Kurri muodostivat aikanaan yhden kaikkien aikojen ikonisimmista tutkapareista koko NHL:n historiassa.

Kun katsotaan nykyhetkeä, saattaa hyvinkin olla, että muutaman kymmenen vuoden päästä Connor McDavid & Leon Draisaitl -kaksikosta puhutaan samaan malliin.

McDavid teki viime yön NHL-kierroksella Dallas Starsia vastaan tehot 0+3. Kyseessä oli jälleen yksi tehoilta lisää – kanadalaissentteri on tehnyt viimeiseen neljään otteluun tehot 6+7=13 – ja hänen koko kauden pistemääränsä on 22 ottelun jälkeen 14+26=40.

Draisaitl puolestaan säesti kippariaan tehoin 1+1 ja hänen pistesaldonsa on nyt samaisten 22 ottelun jälkeen 16+27=43.

Samalla NHL:n tämän hetken vaarallisimmasta kaksikosta tuli Edmonton Oilersin historiassa ensimmäinen tutkapari sitten Kurri & Gretzky -duon, joka on pystynyt tekemään kauden 22 ensimmäisessä ottelussa vähintään 40 tehopistettä mieheen.

Kurri ja Gretzky ylsivät tuohon saavutukseen NHL-urallaan kahdesti, perättäisinä kausina 1983-84 ja 1984-85, joten viime kerrasta oli ehtinyt kulua jo 34 vuotta.

McDavidin ja Draisaitlin merkityksestä Oilersille kertoo todella paljon se, että koko muu Oilers-miehistö on tehnyt yhteensä 109 tehopistettä, mikä on siis vain 26 pistettä enemmän kuin edellä mainitulla kaksikolla.

Ehkä kaikkein kuvaavin on kuitenkin tämä NHL:n tehokkaimpien tutkaparien vertailu hyökkääjien osalta:

1. Connor McDavid & Leon Draisaitl (83 pistettä)
2. David Pastrnak & Brad Marchand (64 pistettä)
3. Aleksander Barkov & Jonathan Huberdeau (55 pistettä)
4. Elias Pettersson & Brock Boeser (43 pistettä)
5. Anthony Mantha & Tyler Bertuzzi (41 pistettä)

Tässä vielä Oilersin viime yön ottelun parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa