VIDEO: Kähkösen putki jatkuu, McDavid ja Draisaitl Kurrin ja Tikkasen rinnalle

Edmonton Oilersin tehokaksikko Connor McDavid ja Leon Draisaitl nousivat Jari Kurrin ja Esa Tikkasen rinnalle viime yön NHL-kierroksella.

Minnesota Wildin ja Edmonton Oilersin kohtaaminen viime yönä Suomen aikaa tarjosi todella paljon.

Ottelussa nähtiin peräti 11 maalia ja ottelun päätöserä oli melkoista draamaa, kun viimeisen vajaan kymmenminuuttisen aikana nähtiin peräti viisi osumaa.

Vierasjoukkue Oilers otti ottelussa johtoaseman aikaan 08:00, kun Oscar Klefbom ohitti Wild-maalia vartioineen Kaapo Kähkösen. Josh Greenway ja Jason Zucker osuivat kuitenkin isänniltä vielä ensimmäisen parikymppisen aikana ja erätauolle siirryttiin Wildin 2-1-johtolukemissa.

Toisessa erässä kaava jatkui lähes identtisenä. Ensiksi Leon Draisaitl tasoitti ottelun ja tämän jälkeen Wild vastasi jälleen kahdella maalilla, Marcus Folignon ja Ryan Donaton ohittaessa Mike Smithin. Näin ollen päätöserään siirryttiin Wildin 4-2-johdossa.

Päätöserässä ei nähty maaleja ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin, mutta sitten alkoikin tapahtua oikein urakalla: ensiksi Gaetan Haas ja Connor McDavid nostivat maaleillaan Oilersin 4-4-tasatilanteeseen ja ottelu näytti olevan etenemässä jatkoajalle. Wild-pelurit olivat kuitenkin eri mieltä, sillä ensiksi Eric Staal palautti isännät johtoasemaan ajassa 55:13 ja vain 67 sekuntia myöhemmin Luke Kunin iski isännät takaisin kahden maalin karkumatkalle.

Zulabet vedonlyöntibonus
Klikkaa kuvaa ^^

Oilers onnistui kuitenkin tekemään pelin vielä kertaalleen jännittäväksi, kun joukkue kavensi lukemiksi 5-6 James Nealin maalilla, 49 sekuntia ennen täyttä aikaa, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi, sillä lisämaaleja ottelussa ei enää nähty.

23-vuotiaalle Kähköselle, joka on päässyt pelaamaan uransa ensimmäiset ottelut NHL:ssä Devan Dubnykin poissaolon myötä, ottelu oli neljäs maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Näistä peleistä suomalaisvahti on torjunut kolme voittoa ja hävinnyt kertaalleen voittolaukauskilpailussa, joten Kähkönen ei ole poistunut NHL-kaukaloista toistaiseksi kertaakaan ilman sarjapisteitä.

Viime yön kierroksella 28 laukausta torjunut Kähkönen on merkkauttanut pelaamissaan otteluissa torjuntaprosentikseen 91,96.

Ottelussa tehtiin myös historiaa Oilersin puolelta: Connor McDavid & Leon Draisaitl kaksikosta tuli ensimmäinen kaksikko, joka on tarvinnut 20 runkosarjamaalin ylittämiseen ainoastaan 34 ottelua, sitten kolmikon Jari Kurri, Esa Tikkanen & Jimmy Carson ja NHL-kauden 1988-89.

McDavid on tehnyt kuluvalla kaudella 34 ottelussa tehot 20+37=57. Draisaitlin vastaava saldo yhtä monesta ottelusta on 20+35=55.

Wild-Oilers-ottelun parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Nappaa itsellesi liVARpoolin paita ja jopa 400€ pelirahaa!

Jaa